Egyre több olyan éttermet tudunk bemutatni, ahol a vendéglátás tradicionális módját képviselik. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az erőteljesebben reklámozott, felkapottabb éttermek mellett hírt adjunk ezekről is.
A Rose étterem kilenc éve költözött az Akácfa utcába. Érdekes módon, a vendégek túlnyomó része francia. A történet úgy szól, hogy egyszer betért ide egy francia hölgy, aki egy útikönyvben hosszan méltatta az általa elfogyasztott kacsát. Azóta úgy érkeznek a vendégek a Roséba, hogy mutogatják a könyvet, és kérik az ott leírt ételeket.
A Rosé nagymértékben épít a turistákra, a belső dizájn, az étlap, és az esténként megszólaló cimbalom egyértelműen magyaros hangulatot áraszt. Ahogy belépünk, igazi éttermi hangulat fogad, ami nem feszengős, egyszerűen tudatja velünk: itt elengedhetjük magunkat. Ehhez az érzethez hozzájárul a roppant előzékeny személyzet is.
A harmincöt fős különterem tökéletesen alkalmas rendezvények szervezésére, kellően elszeparálódhatunk az a la carte vendégektől.
A kínálatból nem maradhat el a gulyásleves, a bélszín borsmártással, közkedvelt az egészben sült pisztráng sült almás, konyakos libamájjal, és természetesen a Rosé kacsamell, amelyért sokan jönnek ide még külföldről is. Mi is ezt kóstoltuk meg. A bazsalikomos, epres, diós mártás kellemesen simult a kacsa markáns ízéhez. Rendeltünk paradicsommal, parmezánnal töltött natúr csirkemellet is, ez ugyancsak elnyerte a tetszésünket. Desszertnek tiramisu golyókat ettünk.
Bár levest nem fogyasztottunk, tökéletesen jóllaktunk. Igaz a pálinka készletet nem kóstoltuk meg, láttuk, hogy egész szép választék áll rendelkezésre, úgyhogy azt javasoljuk, a Roséba betérve ezzel indítsák az ebédet.
Mr. Foodyny
Kapcsolódó cikkünk: Pokolba a Michelin-csillagokkal!