© 2018 Foodyny.

Újranyitása óta sikert sikerre halmoz a Babel étterem. Hlatky-Schlicthter Hubert nagy álmát valósította meg a falai között, tíz év alatt olyan vendéglátást hozva létre, amely méltán emeli a legnagyobbak közé. Az éttermet már nemcsak magyar értő vendégek, hanem a világ minden részéről érkezők is látogatják. Ez nagyban köszönhető Veres István fiatal séfnek is, akinek ételeit a magyar és erdélyi népi konyha ihleti, és olyan megdöbbentő ételekkel, degusztációs sorokkal lepi meg a vendégeket, amelyek az egész világon ritkaságszámba mennek.  Ennek az elhivatott munkának köszönhetően a világ egyik legnagyobb szaklapja, a brit Decanter Magazine a 2017 Nemzetközi Étterme díját ítélte a Babelnek.

babe1

A díjat amiatt is kapták, hogy a világon szintén ritkaságszámba menő borsoruk van, és ennek köszönhetően Blazsovszky Péter sommelier igazi borritkaságokat ajánl az ételekhez. A degusztációs menükhöz csak magyar- és csak fehér borokat párosít, melyek többsége csak a Babel Budapestben érhető el.

A díj a Nagy-Britannián kívüli éttermeket rangsorolja, és komoly nemzetközi figyelmet kap. A Decanter Magazine kilencven országban jelenik meg, és a nemzetközi gasztronómia minden jeles képviselője odafigyel a szavára. Ez az elismerés óriási siker a magyar gasztronómia számára, és nyugodtan kijelenthetjük: legalább akkora figyelmet kelt, mint Széll Tamás Bocuse d`Or győzelme.

bebel4

A világ egyre jobban figyeli, mi történik hazán gasztronómiájában. Ezt támasztja alá a Decanter Magazin újságírójának és borszakértőjének, Fiona Beckettnek a véleménye is, aki nemrégiben látogatott el a Babelbe. A világlátott és rengeteg éttermet megjárt szakértőt lenyűgözte az, amit ott talált. Huszonhárom szakkönyv, több száz cikk, és rengeteg szakmai elismerés áll a háta mögött, ha valaki ért a gasztronómiához és a bor-ételpárosításhoz, és azt nemzetközi szinten is teljes mértékig átlátja, az ő. Elmondása szerint a Babel nagy meglepetés volt a számára, mert álmában sem gondolta volna, hogy ilyen magas színvonalú éttermet talál Budapesten. Veres István tojásos nokedlije teljesen elvarázsolta, és Blazsovszky Péter Head Sommelier italpárosításait külön magasztalta.

babel3

A Babel által elért eredmény tehát roppant fontos az étteremnek, a magyar vendéglátó szakmának és gasztronómiának. Az egyik olyan étterem Magyarországon, amely esélyes arra, hogy belépjen a csillagos helyek közé. Úgy gondoljuk, ezzel az eredménnyel közelebb került ahhoz, hogy hazánkban újra öt Michelin által elismert étterem legyen. Gratulálunk!

babel2

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.