Számos hír keringett arról, hogy a KGB - Kálvin Gastro Bistro, Budapest Top 4. gasztrobárja bezárja kapuit. Ez persze nem egyedi eset a budapesti gasztronómiában, de szomorú, ha egy minőségi étterem (gasztrokocsma) eredményes munkája kárba vész. Sokáig bizonytalannak látszott, mi is lesz a sikeres csapat sorsa, és tudják-e folytatni. Nyúzó Imre séf és csapata, Tanács Norbert és Zatykó Andris nem adta fel: a nagyközönség és a törzsvendégek örömére egy fúzió által most újra élvezhetjük konyhájuk gyümölcseit. A csapathoz azóta a Séfek séfe műsorból ismert séf, Selmeczy István is csatlakozott. Az eredeti helyükhöz közel, az eddig Balázs Café & Bistro néven futó étterem, és annak tulajdonosa, Bíró Fruzsina adott helyet az újrakezdéshez, mely a Ráday utca 11-13. szám alatt található. Az új hely elegánsabb design-nal, nívós környezettel, gyönyörű bárpulttal – mely mögött továbbra is Bogdán Benjamin és Szilasi Leyla szolgálja ki a vendégeket finom italokkal -, Nyúzó Imre séf egyedi, házias, de mégis formabontó megoldásokkal elkészített ételeihez remek kísérőt adhat. Sikerült vele beszélnünk is, és megtudtuk, mekkora lelkesedés viszi előre őket.
Hogyan élted meg ezt az átmeneti időszakot?
- Mondhatnám, hogy könnyű volt, de nem így van. A KGB bezárása úgy ért minket sajnos, mint derült égből a villámcsapás. Rengeteg munkánk és energiánk volt abban, hogy komoly eredményeket értünk el. Bekerültünk a Top 10 gasztrobárok listájára, méghozzá a megtisztelő 4. helyre, rengeteg törzsvendéggel és rajongóval rendelkeztünk. És nagyon büszkék vagyunk, hogy még egy francia útikönyv is ajánlott minket.
Miért zártatok be?
- Nem akarok belemenni a részletekbe, de a lényeg, hogy egy ingatlannal kapcsolatos probléma áldozatai lettünk. Nem a KGB brand-del és a konyhánkkal volt a baj, ezért volt számunkra is meglepetés, ami történt. De nem adtuk fel, mert nagy segítség volt az az erő, amit a vendégeinktől kaptunk a kommentekben, a személyes megkeresésekben.
Szerencsés helyzet, hogy a Kálvin térhez közel, a Ráday utcában sikerült lehorgonyoznotok.
- Valóban az, hiszen a vendégkörünknek nem kell messze mennie, hogy megtaláljon minket. Sőt, az is fontos, hogy egy nagyobb, a mi gasztronómiánknak ideális helyen folytathatjuk.
Milyen a hangulata a csapatnak?
- Ahogy eddig is, baromi lelkesek vagyunk. Fontos, hogy a KGB csapata tulajdonképpen egy kis család: munkatársak és barátok is vagyunk, és ez látszik a munkánkon is. Mindenki odateszi magát a siker érdekében, és sokkal többet tesz le az asztalra, mintha csak egy munkahelyen dolgozna.
Talán ez is a sikeretek titka!
- Szerintem pontosan ez! Ugyanakkor a vendégeink is segítenek, mert mióta megnyitottunk, már rengetegen tették nálunk tiszteletüket, és vendégül láthattuk őket.
Valamit lehet tudni az ételekről?
- A mi konyhánk ugyanaz maradt: a legfontosabb a minőségi alapanyag továbbra is. A házias ízeket kombináljuk a modern technológiák adta lehetőségekkel, ami szép és modern tálalással, és lazasággal párosul. Nem cicomázzuk túl a dolgokat. Csak annyit mondhatok: el kell jönni, és megkóstolni a főztünket; meg kell tapasztalni, azt a hangulatot és szívet, amit beleteszünk.
Lehet tudni valamit a jövőbeli tervekről?
- Rengeteg tervünk van! Sokan megkerestek minket, és a jövőben biztosan hallani fog mindenki rólunk. De hadd maradjak egyelőre rejtélyes - mindent megtudhattok majd az oldalunkról.
Nyúzó Imre, további sok sikert kívánunk!
Foto: Kálvin Gastro Bistro
AirChef
Kapcsolódó cikkünk: Pazar Gasztrokávézó nyílt Újbudán!