Az alufólia az egyik leggyakrabban használt konyhai kellék. A sütésen kívül használjuk csomagoláshoz, de sokan vele csillapítják a fájdalmat is. Egy friss tanulmány azonban egészen új megvilágításba helyezi az alufóliát.

A fájó, megterhelt gyomrot ne gyógyszerrel gyógyítsd, hanem egyél olyan ételeket, amik segítenek regenerálódni. Íme a leghatásosabb ételek, amik megnyugtatják a gyomrot. 

A szőlőmagolaj kiemelkedik az olajok között, sokszínű jótékony tulajdonságainak köszönhetően.

A meghűlés, nátha és még más fertőzések is gyógyíthatók fokhagymalevessel. Napjainkban sokat nőtt a hagyományos antibiotikumokkal szembeni rezisztencia, elsősorban ennek túlzott használata miatt.

A kurkuma a legtöbb ember szerint csupán egy narancssárga fűszer. A curry készítéséhez, vagy a rizs fűszerezéséhez használtuk általában, hogy az ételünknek speciális íze és csodálatos sárga színe legyen. De ez a növény jóval többet tud adni, mint amit első ránézésre gondolnánk.

Az '50-es években a kávétejszín csak némi cukrot és tejkrémet tartalmazott, ma azonban egy sor növényi olajat, finomított cukorszármazékokat, ízfokozókat és egyéb tartósításhoz szükséges adalékanyagokat használnak fel.

A ginzeng gyökér évezredek óta része a mindennapos gyógyászatnak. A  távol-keleti országokban az élet meghosszabbítására, a test és az elme felpezsdítésére, illetve potencianövelésre használják.

A gyártó megváltoztatta a Nutella receptjét. Dagad a botrány. A Nutella nagyon finom, bár eddig is sejtettük, hogy nem túl egészséges. 

Az élő szervezet alapvető építőeleme a víz, mert a sejtek, a szövetek zavartalan működése víz jelenlétéhez kötött.