Üzenet a halászlé, töltöttkáposzta és bejglibombázások túlélőinek: A karácsonyi és szilveszteri zabálásoknak vége, az ünnepek elmúltak, jöhet a tavasz :)

Szögezzük le mindjárt az elején, hogy ilyen étel igazából nem létezik. Egy kedves pakisztáni barátom készítette nekünk alkoholfelszívó gyorssegély gyanánt "büféjében", ahol vágni lehetett a füstöt és sosem volt záróra :)

Amennyiben csak egy ételt választhatnék, hogy mindenképpen az ünnepi asztalra kerüljön, ez lenne az. Nagyanyámtól tanultam a receptet, és mind a mai napig együtt esszük családi körben minden szenteste.

Halból sosem elég! A ponty után talán a legnépszerűbb, ami a  karácsonyi asztalra kerül, általában a lazacfélék valamelyike.

Jön a tél, ideje halmozni a zsírtaltalékokat, hogy jól működjön a jóember hőháztartása. Vannak a hentespultban olyan sokadrangú húsrészek, amelyeket méltatlanul hanyagol a háziember, pedig...

Először egy gazdasági rádió műsorvezetője említette kedvenc reggeli műsoromban. Hagyományosan sós pártiak vagyunk, azonnal felkeltette az érdeklődésemet a szokványosnak egyáltalán nem mondható recept.

Az ünnep kultikus fogása kétségtelenül a hal, és ezen belül is a pontyból készült halleves. Tekintve, hogy fanatikus halevők vagyunk, nem kívánok hitvitát kezdeményezni a bajai típusú és a passzírozott hallevesek rajongói között.

Nálatok is mindig van olyan rokon, barát, ismerős aki az ünnepek alatt utolsó pillanatban jelentkezik be látogatás, együtt ünneplés, lejárt szavatosságú csoki és ihatatlan üveg borok cseréje miatt és gyorsan kell valami amivel megkínálhatod?