Néha érdemes kilépni a cukkini-, zeller-, hagymakrémleves bűvkörből, csak hogy ne legyen unalmas. Bevallom, a pürésített répával kapcsolatban mindig is komoly averzióim voltak, de valamiben meg kell halni nem? :)

Üzenet a halászlé, töltöttkáposzta és bejglibombázások túlélőinek: A karácsonyi és szilveszteri zabálásoknak vége, az ünnepek elmúltak, jöhet a tavasz :)

Szögezzük le mindjárt az elején, hogy ilyen étel igazából nem létezik. Egy kedves pakisztáni barátom készítette nekünk alkoholfelszívó gyorssegély gyanánt "büféjében", ahol vágni lehetett a füstöt és sosem volt záróra :)

Amennyiben csak egy ételt választhatnék, hogy mindenképpen az ünnepi asztalra kerüljön, ez lenne az. Nagyanyámtól tanultam a receptet, és mind a mai napig együtt esszük családi körben minden szenteste.

Halból sosem elég! A ponty után talán a legnépszerűbb, ami a  karácsonyi asztalra kerül, általában a lazacfélék valamelyike.

Jön a tél, ideje halmozni a zsírtaltalékokat, hogy jól működjön a jóember hőháztartása. Vannak a hentespultban olyan sokadrangú húsrészek, amelyeket méltatlanul hanyagol a háziember, pedig...

Először egy gazdasági rádió műsorvezetője említette kedvenc reggeli műsoromban. Hagyományosan sós pártiak vagyunk, azonnal felkeltette az érdeklődésemet a szokványosnak egyáltalán nem mondható recept.

Az ünnep kultikus fogása kétségtelenül a hal, és ezen belül is a pontyból készült halleves. Tekintve, hogy fanatikus halevők vagyunk, nem kívánok hitvitát kezdeményezni a bajai típusú és a passzírozott hallevesek rajongói között.