A sűrű őszi program és a KCBS versenyre való felkészülés mellett sajnos nem maradt sok időm főzni, ötletelni.

Azonban vége a hajtásnak, szépen lassan visszatér minden a normális kerékvágásba.

Régóta dédelgetett ötletem, hogy belekezdek egy újabb sorozatba, ami a szendvicseket veszi górcső alá.

Sort szeretnék keríteni az ikonikus szendvicsételek elkészítésére, másrészt saját ötletek megvalósítását is tervezem.

A mostani a lányomnak készült egy hirtelen ötlet alapján. A bundáskenyér eleve nagy sláger, ebbe igyekeztem új színt vinni, úgy gondolom sikerült.

Ezekből dolgoztam:

  • 2 szelet fehérkenyér (héját levettem), toast kenyérből is lehet, nekem ez volt otthon
  • 3 szelet bacon
  • fél fej hagyma felvágva
  • löttyintés juharszirup
  • 3 szelet cheddar
  • 1 tojás
  • bors
  • vaj

A bacont és a hagymát serpenyőben megpirítottam, amikor már eléggé megpirult rálöttyintettem a szirupot.

A kenyeret megvajaztam a két szelet közé pakoltam a hagymát, bacont, sajtot, megborsoztam.

A tojást felvertem belemártottam a szendvics minden oldalát, majd kevés olajban minden oldalát megpirítottam.

Az eredmény magáért beszél!

bundaskenyer

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat!

 

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.