Ha reggelinek készítjük, a tölteléket akár előző este is összeállíthatjuk. Reggel csak megtöltjük a zsemléket, be a sütőbe, és már ehetjük is a zamatos, ropogós, forró zsemléket.

Nem vagyok egy mustárrajongó, most először – felkérésre – készítettem mustármártást, de el kell ismernem, hogy fantasztikusan finom lett. A sült édesburgonya pedig, kitűnően kiegészítette a mártás pikáns ízét.

A szürke, téli hónapokban jólesik az üde zöld brokkoli és a telt ízű, krémes, szószos csirke.

Egy réges-régi rakott tészta, újra felfedezve. A tejet, a vizet, a vaníliás cukrot és a sót összekeverem, és ebben főzöm meg a tésztát.

Apróságok serpenyőben, ezt jelenti az étel svéd neve, és a svédasztalról megmaradt ételek felhasználásának igénye ihlette. Az alapanyagok apró kockákra vágva kerülnek a serpenyőbe.

Gnocchi, kolbász, zöldbab, hollandi mártás, fantasztikus íz és látvány. Fél óra alatt elkészíthető, ne hagyd ki!

Paradicsomos húsgolyók, kicsit másképp. Aki szereti, egy kis rizst is adhat hozzá, de ez elhagyható.

Az ünnepek után ugye, jól esik egy kis húsmentes fogás? Feltétnek vagy vacsorának is kitűnő.