bazston1

Kagylótésztával a legfinomabb! Ahogy a kagylókban megbújnak a borsószemek és a szószos hal darabkák, az nagyon izgalmas.

Hozzávalók:

  • 30 dkg kagylótészta
  • 2 konzerv tonhal
  • 30 zöldborsó
  • kis fej hagyma
  • 1 citrom
  • 2 tk. bazsalikom
  • ½ cs. petrezselyem
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl víz
  • olívaolaj
  • só, bors

A tészta vizét felteszem főni.

A hagymát és a borsót kevés olajon pár perc alatt megpárolom, majd felöntöm a vízzel. Beleteszem a tonhalat levével együtt, sózom, borsozom, és mehet bele a bazsalikom is.

Citromhéjjal és lével ízesítem. Mennyiséget nem írok, mert ez ízlésfüggő, kóstolni kell.
Kicsit összeforralom, aztán beleöntöm a tejszínt, azzal is rotyogjon egy keveset. Leveszem a tűzről, és beleteszem az apróra vágott petrezselymet. (Ha kevés lenne a lé, vizet és tejszínt lehet még hozzátenni.)

Ha a tészta is elkészült, tálalható.
Csak a tányéron szoktam ráönteni a szószt a tésztára. Ha előbb összekeverjük, a tészta egy pillanat alatt beszívja a finom levet, és az étel száraz lesz!

bazston2

bazston3

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.