© 2018 Foodyny.

zserbo1

Nincs Karácsony zserbó nélkül. Tavaly éppen golyó formájában készült.

Hozzávalók: (20 darabhoz)

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg darált dió
  • kb. 20 dkg baracklekvár
  • pici só
  • tortabevonó
  • durvára vágott dió

A darált kekszet és a diót összekeverem, és annyi lekvárt adok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. Érdemes jó minőségű bolti vagy házi baracklekvárral készíteni, mert finomabb lesz. Teszek hozzá egy pici sót is - mint minden édes süteménybe -, mert sokkal jobban kijönnek az ízek.

Diónyi gombócokat formázok belőle, 1 órára hűtőbe teszem.

Felolvasztom a tortabevonót, és villára vagy pálcikára szúrva belemártom a golyókat. Megszórom a darabolt dióval, és rácson megszárítom.

Újra mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.

zserbo2

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: Zserbó a klasszik

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.