brokkoliscsirke1

A szürke, téli hónapokban jólesik az üde zöld brokkoli és a telt ízű, krémes, szószos csirke.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • 15 dkg füstölt sajt (reszelve)
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. liszt
  • ½ csokor petrezselyem
  • szerecsendió
  • só, bors
  • olaj

A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom.

A brokkolit rózsáira szedem, és blansírozom, hogy megmaradjon a harsány, üde zöld színe. (Jó ránézni ebben a téli szürkeségben.) Szóval blansírozom, vagyis lobogó, forró vízbe dobom a rózsákat kb. 4-5 percre, azután rögtön átteszem őket jéghideg vízbe, majd egy szűrőn lecsepegtetem.

Olajozoztt serpenyőben kissé átpirítom a csirkemell csíkokat, ráöntöm a bor és a víz keverékét. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek rá, és addig párolom, amíg elfő a leve. Ezután felöntöm a tejszínnel, beleteszem a sajtot, meghintem a liszttel, és ha kell, még fűszerezem. A brokkoli nagy részét is hozzáadom és összeforralom.

Néhány szem brokkolit egy külön serpenyőben megsütöttem, csak azért, mert szép, és nagyon finom. De, ha sietünk, ez nyugodtan kihagyható. Bele tépkedem a petrezselymet, és már készen is vagyunk, csak rizst kell főzni hozzá.

brokkoliscsirke2

brokkoliscsirke3

brokkoliscsirke4

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.