Tavaszváró, gyors, könnyű, színes ebéd. Tengeri hal roston, borsos, petrezselymes tejföllel és oreganós sült zöldségekkel.
Hozzávalók:
Egy nagyobb tálban összekeverem az olívaolajat, az oreganóval, és beleteszem a hasábokra vágott zöldséget. Jól átforgatom, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj. 180 fokon sütöm, míg megpuhul és kicsit megpirul (kb. 20-25 perc)
A felengedett haldarabokat megsózom, kicsit pihentetem, majd leitatom róla a nedvességet, és bekenem olívaolajjal. Szintén mehet a sütőbe, olajozott rácsra, 200 fokon oldalanként kb. 5-5 percre.
A zöldbabot kevés sós vízben pár perc alatt megfőzöm.
Míg sülnek a finomságok, elkészítem a fűszeres tejfölt. Ne sajnáljuk belőle a sót, borsot, petrezselymet, hogy üde, friss ízű legyen.
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Brokkolis csirketégla