A sajtkrémes, füstölt, kakukkfüves íz átjárja az egész csirkemellet. A hús puha és szaftos, a bőre barna és ropogós, a töltelék olyan, mint a legfinomabb kolbászkrém. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók (2-3 személyre, étvágytól függően):
A bőrös pipimellet kettévágom, és felül a gömbölyű részénél, éles késsel felszúrom, úgy hogy egy zseb keletkezzen a húsban. Kívül belül besózom, de módjával, mert a sajt és a kolbász is sós. Aztán szintén kívül belül bedörzsölöm kakukkfűvel.
A macisajtot szétnyomkodom, a kolbászt nagyon apróra vágom, borsot, kakukkfüvet teszek hozzá, és jól összedolgozom.
Megtöltöm a zsebeket, jó mélyen is, hogy a mellek szép kövérek legyenek.
Tepsibe teszem, kis olajat és vizet öntök alá, és alufóliával lefedve 180 C-os sütőben 30 percig sütöm, időnként meglocsolom.
Ha már puha a hús, megkenem a mézes sörrel. Most már fólia nélkül teszem vissza a sütőbe, és szép barnára sütöm.
A köret fűszeres főtt-sült krumpli. A cikkekre vágott krumplit sós vízben félpuhára főztem, majd Parázsburgonya fűszerkeverékkel megszórtam, és a sütés végén bedobtam a tepsibe a pipi mellé.
Egyszerűen fenséges!!!
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu