© 2018 Foodyny.

sajtszoszos_csirke_1_f.jpg

Ez egy igazi ünnepi étel lehet. Képzeld el a tejszínes, diós, rozmaringos füstölt sajtos szósz találkozását a borban párolt csirkével! Nem semmi, és mellette a zöld tészta, látványnak sem utolsó.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 10 dkg Karaván sajt
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 5 dkg dió
  • 2 kis ág rozmaring
  • só, bors
  • olaj
  • 20 dkg zöld metélttészta

A csirkemelleket sózom, borsozom.
Egy serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ráöntöm a bort, és beleteszem a rozmaring ágat. Kis idő múlva mérsékelem a hőt, és egy kis víz hozzáadásával, lefedve puhára párolom.
A tésztát megfőzöm.
A húst kiveszem a serpenyőből, és melegen tartom. A visszamaradt pecsenyeléhez adom a tejszínt, a reszelt sajtot és a durvára vágott diót. Ha kell még, sóval, borssal, őrölt rozmaringgal tovább ízesítem.
Egy tálon szépen elrendezem a tésztát, a húst és ráöntöm a szószt.

sajtszoszos_csirke_2_f.jpg

sajtszoszos_csirke_3_f.jpg

 

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.