© 2018 Foodyny.

karfiol1.jpg

Finom sajtos, tojásos szószba bújtatott füstölt húsos karfiol. Egyszerű, könnyű, laktató egytálétel.

Hozzávalók:

  • 2 közepes karfiol
  • 25 dkg füstölt tarja v. baromfi kolbász
  • 3 tojás
  • 3 ek reszelt sajt
  • 3 ek liszt
  • 4 ek tejföl
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • vaj
  • só, bors, szerecsendió, Vegeta

A karfiolt sós vízben félpuhára főzöm, közben a füstölt húst megdarálom.

3 tojás fehérjéből habot verek. Belekeverem a sárgáját, a sajtot, a lisztet, a tejfölt és a megolvasztott, de már nem meleg margarint. Fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval.

Kivajazok egy jénait, és a szósz harmadát beleöntöm. Erre jön a karfiol fele, amit megszórok egy kis Vegetával. A karfiolra terítem a füstölt húst, és ráöntöm a megmaradt szósz felét.

Erre ismét karfiol jön, és a megmaradt szósz.

A tetejére még reszelek sajtot, és 170 °C-on kb. 30 percig sütöm.

karfiol2.jpg

 

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.