A pitát leginkább a gyros tésztájaként ismerjük, pedig ennél sokkal több felhasználási módja van. Felvághatjuk háromszögletekre, és forró serpenyőben kisüthetjük (kevés olívaoljjal meglocsolva) és máris egy isteni ropogtatnivalót kapunk.

Habár a tavasz nagyon lassan, kényelmesen akar csak megérkezni, de azért mi már elkészíthetjük ezt a levest, hívogatva, csalogatva arra, hogy mihamarabb ellátogasson hozzánk. A tavaszi turbó leves nevéhez híven egy igazi bomba.

A ratatouille egy francia lecsószerűség. Van benne paprika, paradicsom, hagyma - eddig egyezik a mi verziónkkal -, de ebbe jön még padlizsán és cukkini is. Sőt,  van ahol krumplit is adnak hozzá.

Már többször bebizonyosodott, hogy nem kell kínaiba menni kajálni, ha az ember kínai ízekre vágyik. Sőt. Azt már régóta tudjuk, hogy az a kínai ételkínálat, ami szinte minden sarkon megtalálható már, köszönő viszonyban sincs az eredeti ízekkel.

Szeretem kicsit megbolondítani az ételeket. Leginkább az alaprecepteket. Ilyen például a Stefánia vagdalt, amiből egyedül a főtt tojást nem szeretem, ami végül is az egész értelmét adja.

Van az úgy, hogy már unod köretként a krumplipürét. Bármily finom, már uncsi. Van olyan is, hogy a gyerek semmiképp nem akar zöldséget enni. Bevezetésként a zöldségek világába kimondottan ajánlott ez a megoldás. 

Csak úgy magunknak, de vendégvárásra is tökéletes. Nagy előnye, hogy ha el is fogy, pikk-pakk bekeverek egy újabb adagot. Mert hamar el fog fogyni. Garantálom.

Nem tudom mitől bátaszéki, de az biztos, hogy apai nagyanyám adta át anyámnak a receptet, kvázi, mint hozományt. Sok mindent nem kapott tőle szegény, de ezt igen.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.