Hiába telt el az első hét januárban, gyomrunk még mindig megrekedt az ünnepi trakták által okozott teltség érzet szintjén. Igazán nem vágyunk semmi különösre, nehéz ételekre meg végképp nem. Viszont jólesne valami könnyű, üde ízvilágú, gyorsan elkészíthető frissesség. Na, épp ilyen ez a következő étel is. Egyszerű pirított zöldségekből áll (répa, cukkini), natúr sült csirkemellből, egy kis friss salátából, mégis a hozzáadott öntet üdesége úgy megbolondítja, hogy nem is hiszünk az ízlelőbimbóinknak. Üde. Ezt a jelzőt többször is használtam már, mert tényleg nincs rá jobb szó. Úgy frissíti fel a szánkban már megszokott ízeket, hogy szinte újjászületik minden falat. De nem fényezem tovább ezt a mennyei ételt, tessék kipróbálni, és minden szavam valósággá válik majd! 

izharmoniak1

Hozzávalók:

  • 1 db filézett csirkemell
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 db cukkini
  • 1 zacskó vegyes saláta
  • 1 pohár tejföl - lm diétában növényi tejföl
  • bazsalikom - friss az igazi, de a szárított is megteszi
  • fokhagymapor
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • olívaolaj

izharmoniak2

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Vágjuk fel a sárgarépákat (rézsutosan) karikára, így nagyobb felületen tud sülni, a cukkiniket pedig kockákra. Keverjük össze egy tálban kevés olajjal, bazsalikommal és fokhagymaporral. Sót direkt nem írtam, mert akkor levet enged és nem lesz ropogós a répa/cukkini. Utólag sózzuk majd. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a zöldségeket, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre.

Mindeközben hevítsünk fel egy serpenyőt pár csepp olajjal. A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a serpenyőbe és hirtelen süssünk kérget mindkét oldalán 2-2 percig. Így hirtelen összeugrik a hús, és nem engedi kiszáradni, az amúgy is kicsit száraz mellet. Ekkor fedjük le és süssük további 4-5 percig, ez a hús vastagságától függ. Hamar átsül, nem kell túlsütni. 

izharmoniak3

Ha elkészültünk mindennel, akkor jöhet a szósz: a tejfölhöz adjuk a bazsalikomot, a citrom reszelt héját és levét (ettől lesz majd fantasztikusan üde a mártásunk), valamint a hús sütése során keletkezett levet. Ezzel ízesítsük, sózzuk, borsozzuk tulajdonképpen. 

Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a pirított zöldségeket, ráhelyezzük a sült csirkemellet, majd köré szórunk a salátából. Az egészet megöntözzük a tejfölös mártással és már kész is a szemet gyönyörködtető és ízeivel elvarázsoló friss ebédünk/vacsoránk.

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

izharmoniak4

Forrás: http://henisutneked.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.