Nagyon kívántam valami savanyú levest. Sok zöldséggel. Benéztem a hűtőbe és mindent kivettem, amit csak találtam. Mikor széjjelnéztem a konyhapulton, azonnal feltűnt, hogy tulajdonképpen ez egy jó borscs alapja, csak sokkal több zöldség lesz benne. Nem lett más, sőt inkább csak hozzátett ez a mindent bele verzió. Telt, szinte buja íze lett ennek a levesnek. Olyan, amit az ember forrón, egy kanál tejföllel és kaporral tálal, és ennek nagyon örülnek azok, akiknek tálalják. Mert isteni finom. Mert melengető. Mert pikáns. És mert borscs...

borscs1

Hozzávalók:

  • 3 kis darab cékla
  • 2 kis darab krumpli
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 db zellergumó
  • 2-3 szál szárzeller
  • 4-5 db koktélparadicsom 
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 ek olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kevés ecet
  • só, bors, 2 db babérlevél, köménymag, kapor
  • tejföl
  • 1- 1,5 l alaplé vagy víz

borscs2

Elkészítése:

Szeleteljük fel a hagymát és dinszteljük meg az olajon. Sózzuk, hogy hamarabb összeessen. Kockázzuk fel a zöldségeket és adjuk a hagymához. Egy ollóval vágjuk rövidebb szálakra a savanyú káposztát és ezt is adjuk hozzá, a levével együtt. Borsozzuk, adjuk hozzá a köménymagot és a babérlevelet. Ha jól összepirultak a zöldségek, akkor felönthetjük az alaplével. Sózzuk, ha még szükséges és hagyjuk felforrni, majd fedő alatt, alacsony lángon gyöngyözve forrni, amíg minden zöldség megpirul. Ha elkészült, kb. 45 perc, ízesíthetjük egy kevés ecettel, majd forrón tálaljuk úgy, hogy a leves tetejére egy nagy kanál tejfölt halmozunk, és megszórjuk kaporral. 

Mennyeien finom! Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Forrás: http://henisutneked.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.