A világ egyik legnagyobb, legalább száz országban jelen lévő, több mint 43 ezer egységgel rendelkező gyorséttermi hálózatában tavaly Magyarország teljesített a legjobban.

Csak azért, mert a csúcson vannak, és sok millió dollár van a számlájukon, nem feltétlenül a Michelin-csillagos éttermeket favorizálják, sőt!

Azt hinné az ember, hogy léteznek a világon olyan ételek, amelyeket mindenki szeret. Ilyen az eper, a banán, a kaviár vagy az indiai curry. Erre jön egy sokkoló összeállítás Hollywoodból, és minden illúziónk tovaszáll.

Egy szelet (A torta 10 szeletre osztva!) hozzávetőleges beltartalma: 143 ccal, 4.0 feh., 4.8 zsír, 16.7 ch

Sokan és sok mindent mondtak már a szépségről, mégsem állíthatjuk, hogy ismerjük a titkát, de érdemes a saját szemszögünkből, a fortyogó lábos mellől is megvizsgálni a kérdést.

Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, ez egy igazi hétvégi fogás, de közel sem olyan bonyolult, mint azt az ember gondolja. A neten meg lehet nézni, hogy készítette Julia ezt a ragut a tévéműsorában...

Ebben a nagy hidegben olyan jó bevackolódni a lakásban és kényeztetni magunkat. Például eg finom sütivel. Ez a csodás, már-már légiesen könnyű és a citromtól üde sütemény mindenki nagy kedvence lesz.

A családi vállalkozásként működő vecsési Rusa Kft. az ipari övezet perifériáján közel harminc éve készíti savanyúságait.

Az egyik nagy kedvencem a csirke dubarry módra, vagyis roston sült hús karfiollal (netalántán brokkolival) megpakolva, nyakon öntve jó sok besamellel, sajttal és prézlivel összesütve. Igazi hedonista fogás.

Szeretem a hagyományos finomságokat, de mégis egy kis csavart tettem a dologba és máris kellemesen és kényelmesen falatozható aranygaluskát kaptam!

Ahogyan azt már a Foodyny olvasói is tapasztalhatták, néha látszólag teljesen ok nélkül elszabadulnak az élelmiszerárak. A kofáknál kérdezősködtünk, akik nagyon szívesen meséltek – név nélkül – az árképzés okairól.

Akár a Foodyny olvasói közül is bárki elérheti, hogy a jövőben éttermeket és menüket tesztelve, szavazatával hozzásegítsen egy-egy éttermet a Michelin-csillaghoz...

A henteseket gyerekkorom óta ismerem, mindig segítőkészek, sőt még főzési tippekkel is ellátják azokat, akik fejet vakarva töprengenek a pult előtt állva, hogy a vasárnapi ebédhez mit válasszanak.

Bár egyre többen fogyasztják itthon, a legnagyobb jóindulattal sem állíthatjuk, hogy Magyarország kedvenc étele lenne a nyers hal

SZTÁRHÍREINK