Ez a hétvége különösen "zöldségesre" sikeredett, amit nem is bántam meg! Hatalmas sikere volt a családomban is az elkészített ételeknek.

Ez az étel gyermekkori emlékeket idéz fel bennem. Persze anyukám még nem használt mindenféle segédeszközöket a főzéshez, így a nokedli szinte "egyfalatos" galuska volt...

A tészta - burgonya párosítás igen kedvelt bárhol a világon. Talán nincs is olyan ember aki ne szeretné. Én, háziasszonyként különösen kedvelem, mert gyorsan el is készül. Olcsó, laktató, finom!

Azt gondolom, a csirkét a húskedvelő emberek többsége szereti. Általában valamelyik része különösképp kedvenc. Lehet az comb, mell, de lehet akár a szárny is.

A palacsinta nem egy alakbarát desszert, ám elsősorban a gyerekek kedvéért minden háziasszony időről időre elkészíti, variálja, kipróbálja édes és sós változatait vagy akár diétásabb variációit.

A számomra korábban nem szeretett spenótból megdöbbentően finom ételeket lehet készíteni. Ilyen ez a most készített tekercs is, amiben krémes, sajtos, répával gazdagított töltelék van.

Az adventet és a szilvesztert "túlélve" mindenki fogadkozik kicsit önmagában, hogy az új esztendőt némileg diétásabban, egészségesebben fogja kezdeni. Bevallom, már rá sem tudok nézni a nehéz ételekre, kifejezetten új, sok zöldséget, gyümölcsöt tartalmazó étekre vágyom.

A sajtokat családom minden tagja imádja, melegen olyan laktatóak, hogy akár egy komolyabb húsételt is kiváltanak. Ebbe a batyuba most a sajt mellé friss spenótot és füstölt tarját is tettem, hogy még laktatóbb, különlegesebb legyen.