Ez a desszert régóta a kívánságlistámon van. A fagyasztóban kotorásztam, amikor találtam egy nagy doboz bogyós gyümölcsöt, benne málnát, szedret, ribizlit és jostát.

Imádom a gyümölcsöket amint már tudjátok, elsősorban nyersen, frissen. Időnként azonban előfordul, hogy felhalmozódik itthon némelyik, esetleg már túl is érik... Ilyenkor jön az agyalás, mi legyen belőle, mielőtt már senkinek nem kell.

Adok egy utolsó esélyt a télnek, befűtök a sütőbe, és egy igazi téli hangulatú finomságot készítek, ami nem más, mint a karácsonykor sok-sok háztartásban asztalra kerülő édesség, a gyümölcskenyér.

Már a tavasz kopogtat... akármilyen hideg is van kinn és még a hófoszlányok is betakarják a földet... a tavasz, a megújulás már itt van. Én is megújítom a receptjeimet, friss, könnyed, zöldséges ételeket készítek, ahogyan most is.

Édes és savanyú, selymes és szemcsés, kékes és sárgás kontrasztok egyvelege párosult látványosan egy szép formájú pohárban, úgyhogy majdnem azt éreztem, sajnálom megenni! De bizton állíthatom, jobban sajnáltam volna, ha nem eszem meg, olyan csodafinom!

Vannak azok a napok, amikor kifejezetten húsmentes ételekre vágyom. Lett is ebben mindenféle földi jó... A sokféle összetevő miatt talán kicsit bonyolultnak tűnhet, de ígérem, nem az!

Hasonló recepteket már olvastam, de belevágni még sosem tudtam. Most viszont az itthon fellelhető mák szavatosságában nem bízva adott volt a feladat. Végre mákos grízgombócot készítek hétvégére, méghozzá duplán mákosat!

Ez a hétvége különösen "zöldségesre" sikeredett, amit nem is bántam meg! Hatalmas sikere volt a családomban is az elkészített ételeknek.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.