Adok egy utolsó esélyt a télnek, befűtök a sütőbe, és egy igazi téli hangulatú finomságot készítek, ami nem más, mint a karácsonykor sok-sok háztartásban asztalra kerülő édesség, a gyümölcskenyér.

Már a tavasz kopogtat... akármilyen hideg is van kinn és még a hófoszlányok is betakarják a földet... a tavasz, a megújulás már itt van. Én is megújítom a receptjeimet, friss, könnyed, zöldséges ételeket készítek, ahogyan most is.

Édes és savanyú, selymes és szemcsés, kékes és sárgás kontrasztok egyvelege párosult látványosan egy szép formájú pohárban, úgyhogy majdnem azt éreztem, sajnálom megenni! De bizton állíthatom, jobban sajnáltam volna, ha nem eszem meg, olyan csodafinom!

Vannak azok a napok, amikor kifejezetten húsmentes ételekre vágyom. Lett is ebben mindenféle földi jó... A sokféle összetevő miatt talán kicsit bonyolultnak tűnhet, de ígérem, nem az!

Hasonló recepteket már olvastam, de belevágni még sosem tudtam. Most viszont az itthon fellelhető mák szavatosságában nem bízva adott volt a feladat. Végre mákos grízgombócot készítek hétvégére, méghozzá duplán mákosat!

Ez a hétvége különösen "zöldségesre" sikeredett, amit nem is bántam meg! Hatalmas sikere volt a családomban is az elkészített ételeknek.

Ez az étel gyermekkori emlékeket idéz fel bennem. Persze anyukám még nem használt mindenféle segédeszközöket a főzéshez, így a nokedli szinte "egyfalatos" galuska volt...

A tészta - burgonya párosítás igen kedvelt bárhol a világon. Talán nincs is olyan ember aki ne szeretné. Én, háziasszonyként különösen kedvelem, mert gyorsan el is készül. Olcsó, laktató, finom!