Könnyű, tavaszi, húsmentes vacsorára vágytam, ami ugyanakkor laktató is. Sőt... gyorsan össze is üthető!

Történetesen jó sok mandarinhoz jutottam. Na, jó, inkább úgy fogalmazok: rengeteg mandarinhoz jutottam! A különbözőségük nem csak a méretükben volt látványos, hanem az ízükben is.

Tavaly nyáron a vidéki kertemben szedett csodás szilvára és meggyre leltem, gondoltam, ideje lesz ezeket felhasználni, hiszen hamarosan már lesz idei friss gyümölcs is, aminek nem árt helyet csinálni, hogy a következő télen is legyen mit felhasználni.  

Ez a desszert régóta a kívánságlistámon van. A fagyasztóban kotorásztam, amikor találtam egy nagy doboz bogyós gyümölcsöt, benne málnát, szedret, ribizlit és jostát.

Imádom a gyümölcsöket amint már tudjátok, elsősorban nyersen, frissen. Időnként azonban előfordul, hogy felhalmozódik itthon némelyik, esetleg már túl is érik... Ilyenkor jön az agyalás, mi legyen belőle, mielőtt már senkinek nem kell.

Adok egy utolsó esélyt a télnek, befűtök a sütőbe, és egy igazi téli hangulatú finomságot készítek, ami nem más, mint a karácsonykor sok-sok háztartásban asztalra kerülő édesség, a gyümölcskenyér.

Már a tavasz kopogtat... akármilyen hideg is van kinn és még a hófoszlányok is betakarják a földet... a tavasz, a megújulás már itt van. Én is megújítom a receptjeimet, friss, könnyed, zöldséges ételeket készítek, ahogyan most is.

Édes és savanyú, selymes és szemcsés, kékes és sárgás kontrasztok egyvelege párosult látványosan egy szép formájú pohárban, úgyhogy majdnem azt éreztem, sajnálom megenni! De bizton állíthatom, jobban sajnáltam volna, ha nem eszem meg, olyan csodafinom!

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.