...fahéjjal és gránátalmával turbózva

izcsikal1.jpg

Hozzávalók: (személyenként)

  • 1 db alma
  • 1 db közepes cékla
  • 1 db nagy répa
  • ízlés szerint fahéj és gránátalma

Elkészítés:

Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és héjastól együtt felkockázzuk.
A répát és a céklát meghámozzuk, az almával megegyező méretűre vágjuk.
Én gyümölcscentrifugát használok, de egyszerű turmixgépben is elkészíthető kevés víz hozzáadásával, ilyenkor persze rostosabb, sűrűbb italt kapunk, mint centrifugázással. Mivel én is szeretem a "sűrűjét", a préselt gyümölcshúsból mindig adok a pohár tartalmához belőle. (A képeken is ezt látjátok.)

izcsikal2.jpg

Aki gyümölcscentrifugát használ, először a céklát és az almát préselje át vegyesen, majd a répát, amelyhez szintén érdemes almát adni. Ez azért célszerű, mert az alma segíti a keményebb zöldségek átpréselődését.

Tehát a gép adagolójába helyezzük az aprított zöldséget, gyümölcsöt és egyszerűen kipréseljük a levét.
Frissen pohárba töltjük, hozzákeverünk néhány szemet a gránátalma magvas húsából,megszórjuk fahéjjal és már ihatjuk is.

Aki nem kedveli a gránátalma magjait, természetesen ezt is kipréselheti.

A legfinomabb azonnal fogyasztva, de hűtőben egy napig jól lefedve eláll.

Fogyasszátok egészséggel!

izcsikal3.jpg

 

 Forrás: http://izcsiklandozo.blog.hu

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.