spenottarja1

Amint láthatjátok korábbi bejegyzéseimből, nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető ételeket, amelyekkel keveset kell pepecselni hétköznaponként. Ez a mostani receptem is ilyen. Meleg, csodafinom, gyors vacsora varázsolható az asztalra vele.
Bár esküszöm a házilag előállítható tésztafélékre, leveles tésztát csak nagyon ritkán készítek magam, a boltban kapható változat megkönnyíti a mindennapjaimat, így bevallom, előszeretettel használom.

A sajtokat családom minden tagja imádja, melegen olyan laktatóak, hogy akár egy komolyabb húsételt is kiváltanak.
Ebbe a batyuba most a sajt mellé friss spenótot és füstölt tarját is tettem, hogy még laktatóbb, különlegesebb legyen.

Íme a recept:

spenottarja2

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db natúr camembert sajt
  • 1 marék friss spenótlevél
  • kevés füstölt tarja vagy egyéb füstölt hústermék
  • pici olaj (a tarja megfuttatásához)
  • 1 db tojás a tészta lekenéséhez

spenottarja3

Elkészítés:

Előre bocsájtom, hogy fűszereket azért nem írtam a hozzávalókhoz, mert nem is tettem bele, hiszen a füstölt tarja kellően sós és füstös ízű ahhoz, hogy a natúr camembert és a tészta ízével együtt kellemes kontrasztot teremtsen.

A fürtölt tarját egészen apróra kockáztam, nagyon kevés olajon pár perc alatt megfuttattam, megpirítottam. A leveles tésztát kicsomagoltam és megfeleztem középen, így két darab négyzetet kaptam.
A spenótot megmostam és alaposan lecsöpögtettem, picit hagytam papírtörlőn megszáradni.

spenottarja4

A leveles tészta közepére spenótleveleket raktam, erre került a sajt, amelynek a tetejére ismét spenót és végül füstölt tarja került. A tészta széleit felhajtogatva takaros kis batyukat készítettem, amelyeket felvert tojással kentem le.

Előmelegített, kb 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem, nagyjából 20 perc alatt. Ezalatt a tészta belsejében a camembert sajt megolvadt. Kivéve a sütőből néhány perc várakozás után már fogyasztható is. Óvatosan a mohósággal, mert a forró sajt nem csak a szánkat égetheti meg, de a gyomrunknak is kicsit nehezebben emészthető!
Körtével, dióval, chilivel tovább gazdagíthatja mindenki kedve szerint az asztalnál a saját adagját.

Jó étvágyat hozzá!

spenottarja5

Forrás: http://izcsiklandozo.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: