A tészta - burgonya párosítás igen kedvelt bárhol a világon. Talán nincs is olyan ember aki ne szeretné. Én, háziasszonyként különösen kedvelem, mert gyorsan el is készül. Olcsó, laktató, finom!
Gondolkodtam, mit is írhatnék még erről az ételről. Egyszerűen rájöttem, hogy olyan egyszerűen előállítható és olyan kevés alapanyag kell hozzá, hogy nem is lehet róla érdemlegesen túl sokat sztorizgatni.
Én sem teszem, hanem inkább mutatom, hogyan készítem:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsiradékon üvegesre dinszteljük. (Én mindig megsózom picit, mert így jobban emészthető.)
Amikor megdinsztelődött, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk piros paprikával. (A tűzről, köztudottan azért húzzuk le a lábast, mert a paprika nagyon hamar képes megégni, ami keserűvé teszi az ételt.) Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és apró kockára vágott burgonyát. Visszatesszük a tűzre, megsózzuk, hozzáadjuk a vékonyra szelt vagy áttört fokhagymát és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi. Lassú tűzön puhára főzzük.
Közben sós vízben megfőzzük a tésztát is és leszűrjük.
A puhára főtt burgonyát picit összetörjük, de hagyunk benne egész darabokat is. A tésztát ráöntjük, elkeverjük, pár pillanat alatt összepirítjuk kicsit, ezalatt az esetlegesen a tésztán maradt víz is elpárolog. Megszórjuk frissen őrölt borssal és már tálalhatjuk is.
Bármilyen savanyúság illik mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: http://izcsiklandozo.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Tésztasztorik – Az olasz meló II.