Szeretek új recepteket, új variációkat kipróbálni, kísérletezve még különlegesebbé tenni egy-egy fogást. Ezúttal az angolok klasszikus ünnepi főételét készítettem el kicsit megbolondítva. Ebben a formában elegáns és mutatós fogás lehet bármilyen ünnepi vacsora partyn.
A Wellington bélszínről talán már mindenki hallott, hagyományosan leveles tésztába és finom sonkába tekerik be a gombás töltelékkel körülölelt, kérgesre sütött húst, majd így sütik össze, és végül szeletekre vágva tálalják. Az alapanyagok tekintetében most darált marhacombra cseréltem a bélszínt, egyrészt, mert az volt otthon, másrészt mert úgy gondoltam ebbe a kosárka formába jobban passzol töltelékként. Muffin forma megint remekül jött, ennek mélyedéseit béleltem ki a leveles tésztából kivágott körökkel, aztán serrano sonkával, nyersen bekevert marhával és kakukkfüves gombával pakoltam meg. A mini pitéket pedig különböző módon borítottam be, kiélve a dekoráló mániám, ami ünnepek környékén – előtt, alatt és igen, még utána is – hatványozottabban jellemző rám.
Hozzávalók:
(6 kosárkához)
Tálaláshoz:
Elkészítés:
Bár azt mondtam, remek ünnepi fogás lehet, de minden alkalmat tehetünk mi magunk is kicsit különlegesebbé. Készítsd el ezt a fogást valamelyik vasárnapi ebéd alkalmával, a munkával töltött hétköznapokat záró hétvégi pihenés gyanánt. Ennyi kényeztetés mindenkinek kijár.
További receptjeimet az Ízek nyelvén blogon és a Facebook oldalán olvashatjátok.
Kapcsolódó cikkünk: Lassan sült narancsos tarja kókuszos vörös lencsével