Vannak olyan reggelek, amikor igenis kijár az embernek egy kis kényeztetés. Amikor nem sietünk sehova, nyugodt szívvel szánunk több időt a reggeli összeállítására is, hogy utána kényelmesen kiélvezhessük az elkészített finomságot. A pufi amerikai típusú palacsinta kókusszal és ananásszal elég jól megállja a helyét a kényeztető reggelik sorában.
Már írtam korábban, hogy oda vagyok a palacsintáért, nagyjából mindenféle verzióban, de az is igaz, hogy általában a hagyományos tésztát készítem el. Eljött az ideje, hogy kísérletezzek az fitt variációkkal is. Meg kell mondanom, hogy a sima zab- és teljes kiőrlésű változat nem nyerte el teljesen a tetszésemet, mert amíg a sima lisztes verziót már önmagában is finomnak gondolom, a hozzávalók egyszerű cseréje után hiányérzetem volt. Így gondoltam, teszek egy próbát, és feldobom a tésztát is, hogy ne csak a körítés adja az ízeket.
Olyan nincs, hogy egy kevés vanília kivonattal ne lehetne feldobni egy sütit, kezdetnek ez itt is bevált. A kókusz pedig nagyon jól illik a tésztába, picit ropogós, és ahogy megpirul sütés közben, igazán finom lesz. Ráadásul a többféle vitaminon és ásványi anyagon túl a kókusznak magas az energia tartalma, úgyhogy ad egy kis plusz löketet a nap indításhoz. A feltétnek megsütött ananásszal pedig remek párost alkotnak (ezt a piña colada koktél óta tudjuk). Természetes édesítőként jól kiegészíti a palacsinta ízét, és vele együtt többek között egy jó nagy adag C vitamint is a szervezetünkbe juttathatunk. Nem mellesleg nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók:
(6 palacsinta – 2 főre)
Tálaláshoz:
Elkészítés:
Ezután következhet az ananász elkészítése, mert ehhez picit több idő kell:
Miközben sül az ananász készítsd el a palacsinta tésztát:
Egy pohár frissen facsart narancslével ez egy isteni reggeli egy kellemes vasárnap délelőtt. Mivel csak a felét ettem meg a kisütött palacsintáknak, így az is kiderült, hogy másnap újra melegítve is megállja a helyét. Még az irodában az íróasztalomnál ülve is jobban esett az emailjeimet olvasni miközben ezt majszoltam.
További receptjeimet az Ízek nyelvén blogon és a Facebook oldalán olvashatjátok.
Forrás: http://izeknyelven.blog.hu
Kapcsolódó cikkünk: Reggelizz, mint egy hollywoodi sztár!