Alternatív étkezési alapanyagok 3. rész: Rizsliszt és kókuszliszt
Szerettem volna alternatív lisztekről írni, de nagyon sokáig dilemmáztam azon, hogy milyen logika szerint vágják bele a dologba...
Szerettem volna alternatív lisztekről írni, de nagyon sokáig dilemmáztam azon, hogy milyen logika szerint vágják bele a dologba...
Egy szakácskönyv, ami nem is szakácskönyv; egy útikönyv, ami nem is útikönyv; egy üzleti terv, ami nem is üzleti terv; egy álom, ami már nem álom...
Banán? Ez így elsőre kicsit lehet, hogy kicsit meredeken hangzik. Már mitől lenne a banán alternatív alapanyag? Ebben az írásban a banánt a szokásostól eltérő kontextusában szeretném bemutatni, elsősorban, mint édesítőszert.
Egy görög nyaralás alkalmával ismerkedtem meg ezzel az érdekes "töltött padlizsán" adaptációval, és azóta is szívesen fogyasztom - meg persze készítem.
Sok olyan alapanyag van, amiről alig találni valamit, vagy nem feltétlenül reálisak a leírt információk. Ki kell tapasztalni, hogy melyik források hitelesek számunkra és melyek nem.
Ez az ikonikus sütemény letarolta Amerikát, és szép-lassan birtokba veszi Európát is. Kétségtelen, a színe teszi igazán vonzóvá, de az édes, krémes mascarpone és az omlós kakaós tészta is mind-mind azon vannak, hogy belopják magukat a szívünkbe.
Kicsit papírízűek a leírások, de praktikus és jól használható alapdarabja lehet a szakácskönyv gyűjteményünknek ez a nem túl vastag kötet.
A két évenként megrendezésre kerülő Sirha Budapest kiállítás idén is beköltözött a Hungexpóra, hogy elkápráztassa a szakmai közönséget.