Banán? Ez így elsőre kicsit lehet, hogy kicsit meredeken hangzik. Már mitől lenne a banán alternatív alapanyag? Ebben az írásban a banánt a szokásostól eltérő kontextusában szeretném bemutatni, elsősorban, mint édesítőszert.

Egy görög nyaralás alkalmával ismerkedtem meg ezzel az érdekes "töltött padlizsán" adaptációval, és azóta is szívesen fogyasztom - meg persze készítem.

Sok olyan alapanyag van, amiről alig találni valamit, vagy nem feltétlenül reálisak a leírt információk. Ki kell tapasztalni, hogy melyik források hitelesek számunkra és melyek nem.

Ez az ikonikus sütemény letarolta Amerikát, és szép-lassan birtokba veszi Európát is. Kétségtelen, a színe teszi igazán vonzóvá, de az édes, krémes mascarpone és az omlós kakaós tészta is mind-mind azon vannak, hogy belopják magukat a szívünkbe.

Kicsit papírízűek a leírások, de praktikus és jól használható alapdarabja lehet a szakácskönyv gyűjteményünknek ez a nem túl vastag kötet.

A két évenként megrendezésre kerülő Sirha Budapest kiállítás idén is beköltözött a Hungexpóra, hogy elkápráztassa a szakmai közönséget.

A New York-i Trinity Place Bar & Restaurant egy széf belsejében található. Az étterem elhelyezkedése ezen felül is kifejezetten érdekes volna, a bár ugyanis két felhőkarcoló aljába épült, és itt fogadja a látogatókat.

Talán a sok vajtól, talán a sok kakaótól, talán a puha tésztától válik megunhatatlanná, nem tudom...