Az idén kissé megkésve készítettem el az első sütőtöklevest, de annál jobb lett :-). Ez egy személyes hagyomány: mikor először főzöm a szezonban, mindig próbálok valami újat összehozni, szigorúan szezonális alapanyagokból. Egyértelmű, hogy a legújabb ízlik a legjobban, és elfogult is vagyok, de ez a leves NAGYON-NAGYON JÓ LETT!

Sokáig idegenkedtem a szósszal együtt főzött tésztáktól: szeretem az „al dente” állagot, amit ily módon nem lehet realizálni. De a tél folyamán, mely itt az erdőben különösen zord volt – elfagyott vezetékekkel, lefolyóval, stb. – kénytelen voltam a vízfelhasználást fokozottan szem előtt tartani, és nem mindegy, hogy a serpenyő mellett fazekat is mosogatok, vagy sem.

Korábban már hírt adtam a Jókenyér pékségben tett látogatásomról - most megérkezett az ott készült sütemény receptje is. A korábbi változathoz képest több változtatás történt benne: először is frissen őrölt, teljes kiőrlésű lisztből készült.

Ezt a receptet a Nespressotól kaptam, de felteszem ide is, mert kávérajongóként én is mindig keresem a kávé mellé passzoló desszerteket. Szerintem hamarosan kipróbálom - végülis még sütni sem kell...

A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.

Dubajban és Párizsban is rangos díjat nyert a Caramoon, a Mogyi saját fejlesztésű, karamell bevonatú pattogatott kukoricája. Az itthon merésznek számító íz kombinációval bevezetett Caramoon-ra komoly beruházásokkal készült a cég.

Egy új, országos kutatás szerint a magyarok számára fontos az élelmiszerek összetétele, energiatartalma, azonban a vásárlási és fogyasztási döntéseket megalapozó, a tápanyag-bevitellel kapcsolatos tudás meglehetősen hiányos.

A kávé évszázadok óta töretlen népszerűségnek örvend hazánkban. A jó espresso, a könnyű cappuccino vagy a frissítő jegeskávé mára a mindennapjaink részévé vált, a reggeli rituálénk kulcseleme, vagy éppen a délutáni pár percnyi kikapcsolódás legfőbb kelléke.