Hozzávalók:

  • 1 adag (50 dkg) leveles tészta
  • 4 db camembert sajt (4x80 g)
  • 2 alma
  • nádcukor
  • 1 tojás

Egy adag leveles tésztából négy karika camembert sajtot tudunk bebugyolálni.

A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és négy darab egyforma négyzetre osztjuk. Akkorák legyenek a négyzetek, hogy a sajtot ráhelyezve be tudjuk csomagolni. Minden négyzetre helyezünk egy-egy egész camembert sajtot, néhány szelet almacikket és az egészet megszórjuk egyenként kb. 1-2 evőkanálnyi nádcukorral.

Becsomagoljuk a sajtot és az almát úgy, hogy sütésnél sehol ne tudjon kifolyni sem a sajt, sem pedig az alma leve. Felverünk egy egész tojást és először az összehajtogatott tészta felső részéhez kenjünk a tojást úgy, mintha "összeragasztanánk", majd az egész csomagocskát lekenjük.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk a batyukat, és előmelegített sütőbe tolva kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

mezesal1.jpg

mezesal2.jpg

mezesal3.jpg

 

Forrás: http://mezesmacska.blog.hu