A 'Napóleon módra' itt arra utal, hogy ugyanúgy rétegezzük, mint a Napóleon tortát, ami általában minden orosz ember kedvenc édessége.
Hozzávalók
Nagy fazékban, egészben megfőzöm a céklákat. Amikor kihűlt akkor már könnyen lehúzom a héját és 2 centi vastagságú karikákra szeletelem fel. A sajtot villával összetöröm, és hozzákeverem az apróra vágott zellert, a kinyomott fokhagymát, és ha nem elég sós meg is sózom egy kicsit.
Ezután tányérra teszek egy szelet céklát és körülbelül azzal egyező vastagságban megkenem a kikevert krémsajttal. Így folytatom a rétegezést, úgy, hogy legfelül céklaszelettel zárjam.
A citrom levét kicsavarom, és kikeverem az olívaolajjal, lehetőség szerint frissen darálok bele borsot, és meghintem a köménnyel, ízlés szerinti zöldfűszerekkel és sóval is. Ezt az öntetet rácsorgatom a rétegezett cékla dombocskára és legvégül meghintem gránátalmamaggal, ami az étel ékessége lesz.
Különleges, isteni finom előétel, ami mindenkinek nagyon ízlik. Jó étvágyat!
MÓGER ÉVA
Kapcsolódó cikkünk: Retro feeling, új ízek