A cím ne tévesszen meg senkit. Valóban süteményről van szó, amiben bor is van. Kellhet ennél több? Rebeka szerint nem, mert ő mindkettőt mérhetetlenül kultiválja.
Hét tojássárgáját kikeverünk háromnegyed pohár cukorral. Amikor a tojás már magába szívta a cukrot, hozzáadunk ¾ pohár olajat, és ugyanilyen mennyiségű édes, vörös bort. Jól eldolgozzuk a masszát, elkeverünk benne egy pohár pászkalisztet, egy csomag sütőport, ¾ pohár burgonyalisztet, és 10 deka lereszelt, keserű csokoládét. Az előzőleg félretett hét tojásfehérjét ¾ pohár cukorral felverjük, és hozzáadjuk az előbbiekhez.
A tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd közepes, 170 fokos melegen, 40-45 percig sütjük.
Aki szereti, ha a süteménye tetején krém is van, készíthet csokoládéglazúrt. Tízdeka étcsokoládét felolvasztunk 8 evőkanál vízben, 8 evőkanál cukorban és 8 deka vajban. Amikor már elég sűrű, rákenjük a süteményre, jól fog állni neki.
Rebekával nincs olyan receptünk, ami beválna, ha egyszer megjelenik. Olyankor meg sem szólal, de a száját mégsem csukja be. Mondhatnám, egy másodpercre sem. Ha elég előrelátók vagyunk, és vendégeket várunk, legjobb, ha két adag borossüteményt sütünk. Sosem lehet tudni, illetve dehogynem.
PEER GIDEON
Kapcsolódó cikkünk: Ételkészítés egy képzeletbeli hölgy társaságában