Szalasztjuk az üzletbe Rebekát, hogy hozzon onnan öt zsemlét. Adjunk neki hat zsemlére való pénzt és boldogan megy, mert szeret jól járni. A zsemléket felszeleteljük, majd két deci tejben összekeverünk 5 deka porcukrot és a zsemleszeleteket beleáztatjuk. Később gyengéden kinyomkodjuk belőle a tejet.

Hat tojássárgáját 6 deka cukorral simára keverünk – erre legjobb, ha Rebekát kérjük, kiválóan tud keverni – beleforgatjuk a zsemleszeleteket, majd három tojásfehérjét habbá verünk, és hozzáadjuk a masszához.

Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk és az édes mártásba kevert zsemle felét a tál aljára simítjuk. Tíz deka jól kikevert baracklekvárt réteg szerűen rákenünk, megszórjuk 8 deka darált mákkal, amelyet először porcukorral összekevertünk, végül az egészet beborítjuk a megmaradt zsemlével. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
További három tojásfehérjéből 4 deka porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, majd a megsült tészta tetején egyenletesen elsimítjuk, és visszahelyezve a sütőbe, ahol szép rózsaszínűre sütjük. Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. A kockák nagysága Rebeka tőlünk lévő távolságával egyenes arányban nő.
És fordítva.

Peer Gideon 

Kapcsolódó cikkünk: Epres rétes klasszikus zenével

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.