huncutbakonyi

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 20-25 dkg gomba
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 p. tejföl
  • 1 ek. liszt
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • bors, só
  • 4 adag galuska

A sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevéske zsiradékon elősütjük őket, majd fóliával letakarva félretesszük.
A vöröshagymát felaprítjuk, és visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük.

Közben a gombát szükség szerint megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
A kolbászt pici kockákra vágjuk.

Először gombát adjuk a hagymához, aztán néhány perc pirítás után a kolbászt, újabb pár perc elteltével, amikor a kolbász szépen kiadta színét, megsózzuk, fűszerezzük köménnyel és picike majoránnával, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Belerakjuk a elősütött szeleteket, és szép lassan puhára pároljuk, (szükség szerint pótoljuk a levét) a tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük.

Galuskával tálaljuk.

Csak 1 jó tanács: A kolbásznak van íze, a húst sóztuk borsoztuk, tehát csak óvatosan fűszerezzük, sózzuk

Forrás: http://orultenjoetelek.blogspot.hu

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.