Hozzávalók:
A tejfölt, a tejet, a tojást, a cukrot és a mákot alaposan összekeverjük.
Az almát kis kockákra vágjuk és ezt is belekeverjük a mákos tejfölbe.
A kiflit felkarikázzuk és a mákos masszába forgatjuk.(Ez a műveletet célszerű lazán, de alaposan, és inkább kézzel végezni.)
Egy pástétomformát sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy legyen annyi lelógó rész, amit majd visszahajtva, befedi gubánkat.
A gubát, egységesen eloszlatva beleborítjuk a formába, majd a sütőpapírral lefedjük (visszahajtjuk) és finoman lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 25-30 percig sütjük.
A vanília öntetet a legegyszerűbb módon készítjük el; - vanília pudingból, kicsit lazábbra és mézzel ízesítjük.
Forrás: http://orultenjoetelek.blogspot.hu
Kapcsolódó cikkünk: Mákos palacsinta illatos szilvamártással