makosguba1

Hozzávalók:

  • 6 db szikkadt kifli
  • 1 p. tejföl (175g)
  • 0.5 dl tej
  • 1 db szép alma (15-20 dkg)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg darált mák
  • vaníliás pudingpor
  • tej, méz

A tejfölt, a tejet, a tojást, a cukrot és a mákot alaposan összekeverjük.

Az almát kis kockákra vágjuk és ezt is belekeverjük a mákos tejfölbe.

A kiflit felkarikázzuk és a mákos masszába forgatjuk.(Ez a műveletet célszerű lazán, de alaposan, és inkább kézzel végezni.)

Egy pástétomformát sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy legyen annyi lelógó rész, amit majd visszahajtva, befedi gubánkat.

A gubát, egységesen eloszlatva beleborítjuk a formába, majd a sütőpapírral lefedjük (visszahajtjuk) és finoman lenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 25-30 percig sütjük.

A vanília öntetet a legegyszerűbb módon készítjük el; - vanília pudingból, kicsit lazábbra és mézzel ízesítjük.

Forrás: http://orultenjoetelek.blogspot.hu

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.