korhelylev1

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg kenyérszalonna
  • 1 szál lángolt kolbász (15-20 dkg)
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 1 szál sárgarépa (12-15 dkg)
  • 10 dkg hajdina
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ dl citromlé
  • ½ dl fehérbor
  • csombor (borsikafű)
  • rozmaring
  • fűszerpaprika

A vöröshagymát felaprítjuk. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk. A sertéscombot a megszokottnál kisebb kb. centis kockákra daraboljuk. A sárgarépát félkarikákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.

A káposztát jól kimossuk és egy kicsit átvagdossuk.

A káposztát jelen esetben, azért mostam ki (egyébként, nem nagyon szoktam) mert a végén citromlével és fehérborral tettem pikánssá a levest.

Kevéske zsiradékon a szalonnát, és a vöröshagymát együtt üvegesre sütjük; aztán hozzáadjuk a húst és a répát. Amikor a hús kifehéredett, elvesztette nyers színét beleszórjuk a kolbász karikákat, addig pirítjuk amíg kicsit kiadja a színét, majd sózzuk, csomborral és rozmaringgal fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával és vízzel felöntve pörkölt módján főzzük 30 percig.

A kimosott, átvagdalt káposztát hozzáadjuk a húsos alaphoz, felöntjük vízzel, és jó egy órát főzzük.

Ezután beleborítjuk a hajdinát, a citromlevet, a fehérbort és a hajdina puhulásától függően, kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Forrás: http://orultenjoetelek.blogspot.hu

Kapcsolódó cikkünk: 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.