Hozzávalók:
A vöröshagymát felaprítjuk. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk. A sertéscombot a megszokottnál kisebb kb. centis kockákra daraboljuk. A sárgarépát félkarikákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
A káposztát jól kimossuk és egy kicsit átvagdossuk.
A káposztát jelen esetben, azért mostam ki (egyébként, nem nagyon szoktam) mert a végén citromlével és fehérborral tettem pikánssá a levest.
Kevéske zsiradékon a szalonnát, és a vöröshagymát együtt üvegesre sütjük; aztán hozzáadjuk a húst és a répát. Amikor a hús kifehéredett, elvesztette nyers színét beleszórjuk a kolbász karikákat, addig pirítjuk amíg kicsit kiadja a színét, majd sózzuk, csomborral és rozmaringgal fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával és vízzel felöntve pörkölt módján főzzük 30 percig.
A kimosott, átvagdalt káposztát hozzáadjuk a húsos alaphoz, felöntjük vízzel, és jó egy órát főzzük.
Ezután beleborítjuk a hajdinát, a citromlevet, a fehérbort és a hajdina puhulásától függően, kb. 20 perc alatt készre főzzük.
Forrás: http://orultenjoetelek.blogspot.hu
Kapcsolódó cikkünk: Fűszeres birsalmaleves