voroslencseleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg vöröslencse
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 p. natúr joghurt (150g)
  • 1ek. liszt
  • 1 ek. egész kömény
  • 2 ek. méz
  • lestyán
  • chili pehely v. Cayenne bors

A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon, együtt elkezdjük pirítani, közben közé szórjuk a köménymagot. Aztán megsózzuk, lestyánnal, chili pehellyel és a mézzel ízesítjük, felöntjük bő 1 liter vízzel és felforraljuk. 5 perc forrás után hozzáadjuk a vöröslencsét, és 10-12 perec alatt puhára főzzük (figyeljünk, ez a fajta lencse, hamar szét főhet). Közben joghurtból és lisztből habarást készítünk, amivel a levesünket besűrítjük. Habarásnál mindig alkalmazzuk a hőkiegyenlítést és ne forraljuk túl, mert előfordhat, hogy kicsapódik a tejtermék.

Kolbász chips-sel kínáljuk.

Forrás: http://orultenjoetelek.blogspot.hu

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.