Azt hiszem, lassan védjegyemmé válik, hogy időnként felbukkan tőlem magazinban vagy éppen a blogon egy palacsintarecept, amibe belepakolok mindent, ami nem egészen szokványos, végül viszont iszonyú finom lesz az eredmény.

Épp itt az ideje nekiállni a karácsonyi szaloncukroknak. Két alapreceptből mutatok 3 verziót, egyik finomabb lett mint a másik, nem is tudom, hogy fognak nálunk megmaradni karácsonyig.

Nincs karácsony ezernyi keksz és ezernyi aranyosnál aranyosabb sütiszaggató nélkül! Több kekszes recept volt az elmúlt években a blogon, illetve lesz most is, elsőként jöjjön egy graham lisztes recept.

Nekem ez a téli Oktogon illata, amit annyira jó otthon is megidézni. Fahéj helyett most picit összetettebb ízeket szerettem volna, ezért használtam mézesfűszert. Elronthatatlan és nagyon cuki karácsonyi gasztroajándék!

Sok-sok fűszer, ez a titka ezeknek az egyszerű kis kekszeknek. A chili, a gyömbér, a vanília és az ici-pici csipet bors egyszerre varázsolja téliessé és különlegessé az ízeket, szerintem az ünnepi sütis dobozban a helyük!

Hiper egyszerű recept következik, Nutella fanatikusoknak az ünnepi asztalra, többieknek egy adventi délutánra.

A kelbimbóval az egyik legjobb dolog, ami történhet, az az, hogy megsütjük. Ja, és persze utána társítsuk citrusfélékkel, tökéletes párost alkotnak.

Tökéletes hangolódás a karácsonyra, ha az első decemberi vasárnapot kínai ötfűszeres palacsintával indítjuk. Ez a fűszerkeverék (fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, szecsuáni bors és édeskömény) számomra a telet, a karácsonyt idézi meg mind illatában, mind pedig ízében, főleg almával kombinálva.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.