Idén újra napi frissítésű bloggal várlak titeket december 1-24. között. Tavaly nagyon tetszett nektek, és nekem is olyan jót tett picit lelassulni, napi szintű postokon gondolkozni-dolgozni. :) Ami lesz: sok-sok adventi, ünnepváró és karácsonyi recept, ünnepi dekor, illetve pár ajánló a kedvenc ajándék/lakber beszerzési helyeimmel. Adventre fel, készülődjetek velem!
Az első postnak szándékosan egy olyan dekorációs ötletet és egy olyan receptet választottam, melyek nettó 10-10 perc munkát jelentenek. Pont azért, mert a hajtós decemberben nem kell még plusz terheket vennünk a vállunkra, villám ötletekkel is különlegessé tehetünk egy szimpla decemberi estét!
Hóspray
A természetesség híve vagyok, de a hóspray valahogy nem bántja a szemem, sőt! Késő ősszel megveszem, aztán december 1-jére már el is fújom az első flakont, idén sem volt ez másként. Ha esik a hó, azért, ha nem esik, akkor pedig azért... Feldobhatjátok vele a legegyszerűbb ágakat, leveleket, tobozokat, növénykéket. Mi a héten az utca végi erdőben gyűjtöttünk alapanyagot, csodásan átalakultak pár fújást követően.
Aszalt paradicsomos szendvicskrém
Az eggyel kevésbé "általános" vacsora már hoz némi ünnepi hangulatot. Legyen az egy izgi szendvicskrém vagy egy forró, gyömbéres leves...
Hozzávalók (8 kis szendvicshez):
A krémsajtot késes aprítóban kikeverjük a 3 dkg aprított, aszalt paradicsommal. A krémes állag eléréséhez adunk még hozzá egy kevés fűszeres olajat is. A maradék paradicsomot és a megtisztított újhagymát apróra vágjuk, a krémhez forgatjuk, végül kissé megsózzuk. Pirított bagettszeletekre halmozzuk, mozzarellagolyókkal, dióval, pirított mandulaszirommal díszítjük.
Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu/