© 2018 Foodyny.

Nekem ez a téli Oktogon illata, amit annyira jó otthon is megidézni. Fahéj helyett most picit összetettebb ízeket szerettem volna, ezért használtam mézesfűszert. Elronthatatlan és nagyon cuki karácsonyi gasztroajándék!

mezfuszeres1

Hozzávalók (egy közepes méretű üveghez):

  • 9 dkg nádcukor
  • kb. 0,4 dl víz
  • 20 dkg földimogyoró
  • 2 nagy csipet mézeskalács-fűszerkeverék

A nádcukrot vastag aljú serpenyőbe szórjuk, miután megolvadt, hozzáadjuk a vizet, a mogyorót és a fűszert. Folyamatosan kevergetjük, amíg el nem párolog a víz, és a sűrű "massza" rá nem tapad a mogyorószemekre.

A bevont mogyorószemeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, többször átkeverjük, és megvárjuk, hogy megszáradjanak.

mezfuszeres2

Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: Fűszeres pöfeteg keksz

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.