© 2018 Foodyny.

Nincs karácsony ezernyi keksz és ezernyi aranyosnál aranyosabb sütiszaggató nélkül! Több kekszes recept volt az elmúlt években a blogon, illetve lesz most is, elsőként jöjjön egy graham lisztes recept.

graham1

Hozzávalók (1 nagy tepsi közepes méretű kekszhez):

  • 10 dkg graham liszt
  • 6 dkg vaj
  • 3 dkg (nyírfa)cukor
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • fél tojás
  • 3 dkg durvára tört dió
  • 3 dkg cukrozatlan aszalt áfonya

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliamagokat és a tojást. Elkezdjük összegyúrni, közben hozzáadjuk a diót és az áfonyát, ha szükséges, egészen kevés vizet önthetünk a tésztához. Miután összeállt, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 2 mm vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a kekszeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni.

graham2

Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.