DISZNÓHÚS

 • Tóth Marci: Anyukám féle isteni rakott kel

  Nekem azonnal a gyerekkor ízei és élményei jutnak eszembe, ahogy megkóstolom, de túl ezen a személyes kötődésen, szerintem, az egyik legfinomabb sütőben sült, rakott egytálételünk.

 • Medianoche a'la Gerilla

  Üzenet a halászlé, töltöttkáposzta és bejglibombázások túlélőinek: A karácsonyi és szilveszteri zabálásoknak vége, az ünnepek elmúltak, jöhet a tavasz :)

 • Svéd (IKEÁS) húlygolyó, amikor otthon készül

  Tudni lehet rólam, hogy IKEA-fan vagyok. Hétvégi programnak simán jöhet, egy kiadós séta az IKEA-ban, csak úgy vásárlás és minden cél nélkül.Szeretek nézelődni, kipróbálni ezt, azt, utána pedig otthon tervezgetni, hogyan, mivel lehet fejleszteni, feldobni a lakást.

 • A tökéletes oldalas, száraz pácban sütve

  A sült oldalas egy igazi, magyar sült, családok nagy kedvence, generációk feledhetetlen hétvégi fogása. Ahogy több más ételünknél is, ennél is igaz, hogy ahány ház, annyi elkészítési mód.

 • Heti recept: Házi ravioli

  A karácsonyra kapott tésztagépem erőteljes tesztelés alatt van, és ezt az ízig-vérig saját készítésű ravioli receptet osztanám meg veletek, amit persze dokumentáltam is.

 • Pácolt sertéskaraj, kéthagymás-tökmagos raguval

  A karajt felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk.A fokhagymát aprócska kockákra vágjuk, frissen őrölt borssal és majoránnával kiegészítve, olajos pácot készítünk, amibe legalább egy éjszakáig pácoljuk a karaj szeleteket.

 • Lassan sült narancsos tarja kókuszos vörös lencsével

  Tudom, tudom… Már egy hete beköszöntött az új év, és mindenki túl van már a kötelező lencse adagján. Én mégis úgy gondoltam, hogy stílusosan egy lencsés-malacos ételt választok az idei első receptnek.

 • A Cupákos, ahol úgy eszem, ahogy szeretnék

  Van egy szinte teljesen új hely a belvárosban, amit nekem találtak ki, meg azoknak, akik rajonganak az igazi finom és ízletes húsokért. Ez a hely a Cupákos, már a neve is igen jót sugall, sejtetve, hogy itt aztán nyugodtan ehetünk úgy, ahogy igazán szeretnénk. 

 • BAKONYI SERTÉSKARAJ, HUNCUT MÓDON

  A sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevéske zsiradékon elősütjük őket, majd fóliával letakarva félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk, és visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük.

 • Mit eszünk karácsonykor?

  A karácsony, a meghitt hangulat, a készülődés izgalma, mindenkit átjár ebben az időszakban. Az is része viszont a szokásainknak, hogy milyen ételeket eszünk ilyenkor. Főleg a tradíciók és a családi szokások vezetik a háziasszonyok fakanalát, és határozzák meg mi fog az asztalra kerülni.