A bordát a húsok királyának is szokták nevezni, elkészítése azonban nagy körültekintést és rutint igényel.
A húsvét előtti napokban már mindannyiunk gondolatai a finomabbnál finomabb sonkák körül forognak. Ahhoz azonban, hogy tényleg a legjobbat válasszuk, nem árt néhány dologgal tisztában lennünk.
Lackó Róbert 2004 óta foglalkozik mangalicák tenyésztésével. Bár állatokat korábban is tartott, ekkor döntött úgy, hogy tenyészállatok vásárlásába fog.
A mangalicának egyetlen őshonos magyar sertésfajtaként három változata ismert: a szőke, a fekete és a fecskehasú. A tenyésztők többnyire szőke mangalicát tartanak, hiszen a fekete faj sajnos már kihalt, a fecskehasúhoz pedig meglehetősen nehéz hozzájutni.
Nem győződ kivárni, hogy berobbanjon végre az igazi tavasz, és izzítani lehessen a kerti sütőt?
Melóból hazaesve - a főnöknek köszönhetően - egy óra maradt az esti filmig. De akkor a kaja legyen jópofa, változatos és finom. Valamint annyira tömítő, hogy muszáj legyen sörrel lazítani rajta.
Még három évvel ezelőtt sikerült egy brit hentesnek megalkotnia a világ legdrágább kolbászát, melyet azóta sem tudott senki felülmúlni. A mangalicából készült finomság kilója 700 font, vagyis mintegy 245 ezer forint.
A BBC Future és a Hir24 beszámolója alapján ideje visszahozni a konyhába a pár évvel ezelőtt kiutált disznózsírt
Egy görög nyaralás alkalmával ismerkedtem meg ezzel az érdekes "töltött padlizsán" adaptációval, és azóta is szívesen fogyasztom - meg persze készítem.
Nekem azonnal a gyerekkor ízei és élményei jutnak eszembe, ahogy megkóstolom, de túl ezen a személyes kötődésen, szerintem, az egyik legfinomabb sütőben sült, rakott egytálételünk.
1. oldal / 4
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.