A Foodyny olvasói is biztosan találkoztak már azzal a jelenséggel, hogy az otthon tárolt fokhagyma egy idő után elkezd elszíneződni. Gyakrabban látjuk zöldesnek vagy lilának, előfordul azonban olyan eset is, amikor megkékül.
Vajon milyen az igazi Brassói? Ahány ház,annyi szokás, én otthonról hoztam, aztán a saját fejem után mentem, hogy ez-e az eredeti recept?
A fokhagyma (Allium sativum) nagy mennyisében tartalmaz szerves kénvegyületeket, és van benne vas, szelén, jód, sőt, még C-vitamin is.
Lisztmentes belsőség, igazán rövid idő alatt. Gyors, mennyei, tápláló és még olcsó is! 100% paleo.
Már egy kicsit előretekintek Márton nap irányába. Ne feledjétek, hogy aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik. Tartja a mondás.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, és fél évig is eláll!Vannak üzletben megvehető fokhagymás és egyéb ízesítésű sók. Ám nézzük csak meg az összetevőket: mennyi ízfokozó, színező, stb. hozzáadott anyagokat tartalmaz!
4. oldal / 4
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.