GOMBA

  • Tudta? Ezért bomlottak a nők Casanova után

    Akár Casanováról, a legendás nőcsábászról is elnevezhették volna a boldog párok ünnepét, hiszen a szent által patronáltakból kiindulva, szerelmei mögött is összetört szívek maradtak. De mi lehetett a sikere kulcsa? A titkot a gasztronómiában érdemes keresni.

  • Forró, hétvégi reggeli vagy vacsora

    Ha reggelinek készítjük, a tölteléket akár előző este is összeállíthatjuk. Reggel csak megtöltjük a zsemléket, be a sütőbe, és már ehetjük is a zamatos, ropogós, forró zsemléket.

  • Savanyítsunk gombát!

    Ha jól belegondolunk, mindent lehet savanyítani. Mi mégis leragadunk a megszokott zöldségeknél, ahelyett hogy kipróbálnánk új, izgalmas dolgokat. 

  • Heti recept: Házi ravioli

    A karácsonyra kapott tésztagépem erőteljes tesztelés alatt van, és ezt az ízig-vérig saját készítésű ravioli receptet osztanám meg veletek, amit persze dokumentáltam is.

  • Gombás-gesztenyés töltött karaj

    Az olaszok tradicionális, rozmaringgal és fokhagymával, lassan sütött disznóhúsa, a porchetta Róma környékéről származik. Igazi utcai kaja, amit felaprítva buciba töltve, vagy pizzán kínálnak.

  • Portobello caprese, avagy az olaszos töltött gomba

    Egyes szupermarketekben már egy ideje elérhető a portobello gomba, ami tulajdonképpen egy nagyra nőtt, nagy kalapú csiperke. Tökéletes sütni, grillezni, hamburgerhúst kiváltani, és TÖLTENI!

  • Kakukkfüves gombakrémleves, fehérborral és pirított dióval

    Az egyik kedvencem egy igazán melengető krémleves a hűvös napokra. Bár nincs az a kemény téli hideg, de ilyenkor nagyon is jól esik a sütőből áradó hő, és felmelegít a tűzhelyen rotyogó ételek illata.

  • Tésztakosárkák Wellington módra

    Szeretek új recepteket, új variációkat kipróbálni, kísérletezve még különlegesebbé tenni egy-egy fogást. Ezúttal az angolok klasszikus ünnepi főételét készítettem el kicsit megbolondítva.

  • Rántott töltött palacsinta

    Ez a történet nem a palacsinta tökéletes elkészítéséről szól. Arra mindenkinek megvan úgyis a saját receptje, amit még a nagymamájának a nagymamájától hozott, és máig tökéletesítette. Így ezek már készen vannak.

  • Kímélő snacktál, ami mellesleg vegán

    Ehhez az ételhez nincs nagyon mit hozzáfűzni. Egyszerűen finom, csodás, színes, egészséges. Az ünnepi nagy trakták után egy délutáni lazuláshoz, esti bevackoláshoz ideális rágcsa, isteni snack, amit bűntetlenül nassolhatunk.