PARADICSOM

  • A paradicsomok paradicsoma

    Minden hazai konyhában találkozunk ezzel az ízletes gyümölccsel, amit nyersen, főzve, grillezve, és passzírozva is előszeretettel fogyasztunk. Engedjék meg, hogy a Foodyny olvasóit elkalauzoljuk a paradicsomok paradicsomába, ahol elképesztő változatossággal találkozhatunk.

  • Mennyei húskenyér, friss zöldségekkel felturbózva

    Szeretem kicsit megbolondítani az ételeket. Leginkább az alaprecepteket. Ilyen például a Stefánia vagdalt, amiből egyedül a főtt tojást nem szeretem, ami végül is az egész értelmét adja.

  • Klasszikus lebbencs, mondd, hova tűntél?

    Valahogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni a legegyszerűbb ételeinkről. Sokszor törjük a fejünket, mit is főzzünk? Pedig a megoldás ott van a spájzban.

  • Ezt készítsd el, ha bulit rendezel

    Ha az ember a mai világban úgy dönt, hogy vendégül látja pár barátját, vagyis bulit rendez, ezzel bevállalja, hogy az étel-ital ellátmányt is biztosítania kell. A legegyszerűbb, ha kencéket készítünk és ebből 1-2 falatos kis szendvicseket gyártunk.

  • Heti recept: Moussaka

    Egy görög nyaralás alkalmával ismerkedtem meg ezzel az érdekes "töltött padlizsán" adaptációval, és azóta is szívesen fogyasztom - meg persze készítem.

  • Csirkés tortilla leves

    Szeretem azokat a leveseket, amik már-már főfogásnak is beillenek, annyira tartalmasak. Talán azért, mert utánuk lehet bűnözi. Néhány palacsinta, vagy fánk követ egy jó nagy tányér gulyáslevest, nem igaz?

  • Boeuf Bourguignon - Julia Child módra

    Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, ez egy igazi hétvégi fogás, de közel sem olyan bonyolult, mint azt az ember gondolja. A neten meg lehet nézni, hogy készítette Julia ezt a ragut a tévéműsorában...

  • Ízesíts, akár egy profi! - Garnélás taco

    A rákfélék sajátossága, hogy önmagukban, ízesítés nélkül is ínycsiklandóak. Amennyiben megfelelő alapanyagok aromáival társítjuk, számíthatunk komoly elismerésekre.

  • Fűszeres, paradicsomos ököruszály

    Hogy nem mond semmit az, hogy ököruszály? Nyugi, ez normális. Sajnos. Sajnos, mert régebben ez egy nagyon közkedvelt húsfajta volt, amit sokféleképpen készítettek el a háziasszonyok.

  • Az én mindent bele borscs levesem

    Nagyon kívántam valami savanyú levest. Sok zöldséggel. Benéztem a hűtőbe és mindent kivettem, amit csak találtam.