TÉSZTA

  • Ezért egyen több tésztát!

    Egy új kutatás szerint a szénhidrátok kiiktatása egyáltalán nem szükséges ahhoz, hogy fogyjunk.

  • 8 dolog, amit a várandósság ideje alatt nem ehet

    A várandósság ideje a kismamák számára fokozott körültekintést igényel, igaz ez a táplálkozásra is.

  • Április 10., kedd – A fahéjas félholdat ünnepeljük ma

    Itthon Kossuth kiflinek hívjuk, és dióval töltjük, a világ más tájain azonban fahéjjal bélelik ki a két falatnyi süteményeket, melyeket fahéjas félholdnak (Cinnamon Crescent) neveznek.

  • Egyeseknek moslék, másoknak lukulluszi lakoma

    Az emberek ízlése nagyon különböző, vannak azonban olyan bejáratott ízharmóniák, melyeket szívesen elfogad, és követ a Föld lakosságának nagy része.

  • Így kerül a jó minőségű házi tészta az asztalra

    Prémium házi tésztákat álmodott meg egy szorgalmas dabasi család még az 1980-as években. Eleinte száz százalékig manufakturális keretek között, egyéni vállalkozásként, otthonukban berendezett üzemben kezdték el gyártani az élelmiszereket.

  • Undorító ételt küldött az étterem

    Egy életre megemlegeti Martin Fergus, hogy hitt a reklámnak. A skót férfi egy újonnan megnyílt olasz étteremből rendelt házhoz szállítást, egy gusztusos fotó alapján, amit az olasz ételeket készítő The Italian at Redstone nevű lanarkshire-i pizzéria hirdetett.

  • Wellington tarja

    Igen, tudom. Kicsit fennhéjázó a címadás, de valóban az ötletet a Wellington bélszín adta ehhez a húsvéti étel finomsághoz. Az egész arról szól, hogy tésztabundába tekerjük a húsvéti főtt sonkát (ez esetben tarját), amit megelőzőleg narancsszószos reszelt tormával kenünk le.

  • Pálmalevél, ami eredetileg malacfül

    Az úgy volt, hogy egy nagyon finom, ropogós és már-már szemtelenül egyszerű süteményt készítettem. Itthon pálmalevélként ismerik, de német honban ez a malacfül. Mindenki ismeri. És mindenki szereti itthon és külföldön egyaránt.

  • Beégett az új pizzájával a Michelin-csillagos séf

    A Foodyny már írt róla: az olaszok nem ismerik a tréfát (és a reformkonyhát sem), ha pizzáról van szó.

  • A házi tészta készítésének aranyszabályai

    Napjainkban már nem csak a vidéken élő háziasszonyok kapják elő a kamrából a tésztanyújtó gépet, hogy széles metéltet vagy kockatésztát gyártsanak. A kezdőknek azonban érdemes megfogadniuk néhány aranyszabályt...