RECEPTEK

  • Így készül a tökéletes karamell

    Annak ellenére, hogy a cukrot már évezredek óta ismeri az emberiség, az első vajas, karamellizált cukorból készült édesség csupán a XVII. században készült el.

  • "Ki az urát nem szereti, sárgarépát főzzön neki"

    Talán többen ismerik azt a népdalt, miszerint "Ki az urát nem szereti, sárgarépát főzzön neki, jól megsózza, paprikázza, hogy a hideg jól kirázza!"

  • Tóth Marci királyi lakomát készített

    2017 nyarán vadászatból sikeres vizsgát tettem, azóta életem első vadját is elejtettem, egy szép őzbakot.

  • Tepsis fánk

    Ma egy különleges fánkreceptet hozok Nektek. Nem a hagyományos változat, viszont egy csomó időt és sütőolajat megspórol az ember.  Emellett ellenállhatatlanul finom.

  • Pataki Ádám: Boeuf Bourguignon

    Azt már megszokhattuk, hogy Pataki Ádám a Foodyny mestercukrász bloggere, Liptai Claudia párja, bűnbe csábító- és fogyókúra romboló módon süt. De, hogy ugyanígy főz is?!

  • Mézes, fűszeres oldalas és bab-lencse-borsó köret

    Mikor megláttam a szupermarket polcán a vegyes hüvelyesekből (sárgaborsó, felezett zöldborsó, zöld lencse, sötétvörös vesebab, foltos vesebab, fehér gyöngybab, vöröslencse) álló keveréket, azonnal elcsábultam...

  • Mandarinkrém

    Történetesen jó sok mandarinhoz jutottam. Na, jó, inkább úgy fogalmazok: rengeteg mandarinhoz jutottam! A különbözőségük nem csak a méretükben volt látványos, hanem az ízükben is.

  • Sósan édes vagy édesen sós?

    Mostanában egyre sűrűbben kísérletezem olyan édességekkel, amelyekben a sós és az édes ízek keverednek. Szeretem nagyon ezeket a kontrasztokat, hiszen így a megszokott ízekhez képest teljesen izgalmas, új ízkombinációk jönnek létre.

  • Szezámmagos lazac brokkoli pogácsákkal

    Tudom, nem a legolcsóbb halféle, de különlegesebb alkalmakkal ennyit megengedhetünk magunknak. Az isteni ízén túl, gondoljunk a benne lévő omega-3 zsírsavakra, amik segíthetnek a bőr egészségének megőrzésében...

  • Francia hagymaleves brie sajtos pirítóssal

    Az elnyúló hideg napok, a megfázós hetek és a pokróc alá bújós órácskák emlékére megmutatom az egyik kedvenc receptemet, hiszen ez a leves valóban inkább a hűvösebb napokhoz illik igazán.