RECEPTEK

  • Vérnarancsos fordított túrótorta

    Teljesen rákattantam a vérnarancsra: gyönyörű a színe, picit pikáns az íze, hetek óta folyamatosan töltöm után a készleteket. Tudtam, csak idő kérdése lesz, hogy süssek is belőle valamit.

  • Angyalbögyörő, ahogy Rebeka szereti

    Pajkos szelek szárnyán érkezett az angyalbögyörő - vagy ahogy prűdéknél nevezik, a krumplisnudli – receptje. A lányok kedvenc csemegéje – jelentették ki a beavatottak nem kevés büszkeséggel – mindenütt frenetikus sikert arat.

  • Tojástekercs spenóttal és répás-túrós krémmel

    Vannak azok a napok, amikor kifejezetten húsmentes ételekre vágyom. Lett is ebben mindenféle földi jó... A sokféle összetevő miatt talán kicsit bonyolultnak tűnhet, de ígérem, nem az!

  • Csodás tejes pite

    Ez az a finomság, amit a nap bármely szakában megkívánunk, mert annyira csábító. Amikor beleharapunk, akkor a szánkban szétolvad ez az enyhén vaníliás, habos csoda.

  • Tavaszra hangolva

    Tavaszváró, gyors, könnyű, színes ebéd. Tengeri hal roston, borsos, petrezselymes tejföllel és oreganós sült zöldségekkel.

  • Heti recept: Vörösbársony-torta

    Ez az ikonikus sütemény letarolta Amerikát, és szép-lassan birtokba veszi Európát is. Kétségtelen, a színe teszi igazán vonzóvá, de az édes, krémes mascarpone és az omlós kakaós tészta is mind-mind azon vannak, hogy belopják magukat a szívünkbe.

  • Brokkolis csirketégla

    Ha a gonosz boszorka ilyenekből építette volna fel a házikóját, akkor Jancsival és Juliskával mentem volna én is. Egyszerű étel, játékos formában.

  • Túrófánk

    Ha egyszerű és finom fánkot szeretnétek készíteni fél órán belül, akkor ez lesz a tökéletes választás. Apró puha falatkák fahéjas porcukorral megszórva.

  • 5 perces pohárdesszert

    Van, hogy az ember édességre vágyik, de nincs kedve hosszabb időt tölteni a konyhában, vagy meglepik a barátok és hitelen kell megkínálni őket valamivel.

  • Fűszeres, paradicsomos ököruszály

    Hogy nem mond semmit az, hogy ököruszály? Nyugi, ez normális. Sajnos. Sajnos, mert régebben ez egy nagyon közkedvelt húsfajta volt, amit sokféleképpen készítettek el a háziasszonyok.