RECEPTEK

  • Francia hagymaleves brie sajtos pirítóssal

    Az elnyúló hideg napok, a megfázós hetek és a pokróc alá bújós órácskák emlékére megmutatom az egyik kedvenc receptemet, hiszen ez a leves valóban inkább a hűvösebb napokhoz illik igazán.

  • Egészben sült zellergumó, gombamártás, gersli

    A következő vegetáriánus fogás alapanyaga a zellergumó, amit legtöbbször krémlevesként, vagy zellerpüré formájában ismerünk. Mi történik azonban akkor, ha a céklához hasonlóan, héjastul megsütjük?

  • Húsvéti répakocka

    Az elmaradhatatlan, fenséges húsvéti süti, most torta helyett kockaformában.

  • Svéd zsemle Xanax helyett Rebekának

    A folyosón összefutottam Rebekával. Kérdezte, mi jót készítek ma? A menü – mondtam – sárgarépa főzelék lesz á la Szűzlány módra. Szemében felcsapott a kétkedés lángja, ami – láttam előre – csak az első svéd zsemle elfogyasztása után fog lelohadni. 

  • Gyümölcsös tejpiték többféle gyümölccsel

    Tavaly nyáron a vidéki kertemben szedett csodás szilvára és meggyre leltem, gondoltam, ideje lesz ezeket felhasználni, hiszen hamarosan már lesz idei friss gyümölcs is, aminek nem árt helyet csinálni, hogy a következő télen is legyen mit felhasználni.  

  • Tavaszváró tojásos nokedli, salátával

    Az első tavaszi étkek egyike ez a békebeli finomság, aminek elhagyhatatlan kísérője a zsenge, friss fejes saláta. Tojásos nokedli + fejes sali: ez a két kifejezés úgy összetartozik, mint Sonny és Cher, mint a Bang & Olufsen vagy épp a Kispál és a borz.

  • Körtés palacsinta karamellizált banánnal

    Újabb reggelit mutatok! Ugyan tele van gyümölccsel, de ennek ellenére ezt most inkább a kalóriadúsabb reggelik közzé sorolom, nem véletlenül. Valahogy úgy vagyok vele, hogy olykor reggelire lehet bűnözni, úgyis lemozogja az ember nap végére.

  • Klasszikus bableves, a kiadós

    Ha már Húsvét, ha már sonka, ha már főzőlé, akkor kihagyhatatlan, megkerülhetetlen az igazi, a klasszikus bableves elkészítése. Lóbabbal, sok zöldséggel, sonka darabokkal és persze csipetkével!

  • Wellington tarja

    Igen, tudom. Kicsit fennhéjázó a címadás, de valóban az ötletet a Wellington bélszín adta ehhez a húsvéti étel finomsághoz. Az egész arról szól, hogy tésztabundába tekerjük a húsvéti főtt sonkát (ez esetben tarját), amit megelőzőleg narancsszószos reszelt tormával kenünk le.

  • Pálmalevél, ami eredetileg malacfül

    Az úgy volt, hogy egy nagyon finom, ropogós és már-már szemtelenül egyszerű süteményt készítettem. Itthon pálmalevélként ismerik, de német honban ez a malacfül. Mindenki ismeri. És mindenki szereti itthon és külföldön egyaránt.