RECEPTEK

  • Tepsis fánk

    Ma egy különleges fánkreceptet hozok Nektek. Nem a hagyományos változat, viszont egy csomó időt és sütőolajat megspórol az ember.  Emellett ellenállhatatlanul finom.

  • Pataki Ádám: Boeuf Bourguignon

    Azt már megszokhattuk, hogy Pataki Ádám a Foodyny mestercukrász bloggere, Liptai Claudia párja, bűnbe csábító- és fogyókúra romboló módon süt. De, hogy ugyanígy főz is?!

  • Mézes, fűszeres oldalas és bab-lencse-borsó köret

    Mikor megláttam a szupermarket polcán a vegyes hüvelyesekből (sárgaborsó, felezett zöldborsó, zöld lencse, sötétvörös vesebab, foltos vesebab, fehér gyöngybab, vöröslencse) álló keveréket, azonnal elcsábultam...

  • Mandarinkrém

    Történetesen jó sok mandarinhoz jutottam. Na, jó, inkább úgy fogalmazok: rengeteg mandarinhoz jutottam! A különbözőségük nem csak a méretükben volt látványos, hanem az ízükben is.

  • Sósan édes vagy édesen sós?

    Mostanában egyre sűrűbben kísérletezem olyan édességekkel, amelyekben a sós és az édes ízek keverednek. Szeretem nagyon ezeket a kontrasztokat, hiszen így a megszokott ízekhez képest teljesen izgalmas, új ízkombinációk jönnek létre.

  • Szezámmagos lazac brokkoli pogácsákkal

    Tudom, nem a legolcsóbb halféle, de különlegesebb alkalmakkal ennyit megengedhetünk magunknak. Az isteni ízén túl, gondoljunk a benne lévő omega-3 zsírsavakra, amik segíthetnek a bőr egészségének megőrzésében...

  • Francia hagymaleves brie sajtos pirítóssal

    Az elnyúló hideg napok, a megfázós hetek és a pokróc alá bújós órácskák emlékére megmutatom az egyik kedvenc receptemet, hiszen ez a leves valóban inkább a hűvösebb napokhoz illik igazán.

  • Egészben sült zellergumó, gombamártás, gersli

    A következő vegetáriánus fogás alapanyaga a zellergumó, amit legtöbbször krémlevesként, vagy zellerpüré formájában ismerünk. Mi történik azonban akkor, ha a céklához hasonlóan, héjastul megsütjük?

  • Húsvéti répakocka

    Az elmaradhatatlan, fenséges húsvéti süti, most torta helyett kockaformában.

  • Svéd zsemle Xanax helyett Rebekának

    A folyosón összefutottam Rebekával. Kérdezte, mi jót készítek ma? A menü – mondtam – sárgarépa főzelék lesz á la Szűzlány módra. Szemében felcsapott a kétkedés lángja, ami – láttam előre – csak az első svéd zsemle elfogyasztása után fog lelohadni. 

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.