Ezt a receptet Jamie Oliver blogját olvasgatva találtam, épp valami karamellás pite után kutatva. Az eredeti receptet kicsit átalakítottam, csokikrémet is tettem a tetejére és mogyoró helyett diót választottam.
A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk, majd a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk az olajban, amíg a színanyag ki nem oldódik, mert ettől lesz szép színe a levesnek.
A lencsét előző nap beáztatjuk,majd másnap sóval, borssal és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. Amikor elkészült a lencse akkor leöntjük róla a vizet és hagyjuk kicsit kihűlni.
A sajtot elvegyítjük a reszelt tormával, a vajjal, a snidlinggel, majd sózzuk, borsozzuk.
Meséltem már, hogy gyakorlatilag bármilyen zöldséget megetetek a gyerekekkel krémleves formájában?! Az a "trükköm", hogy a levesbetétet/feltétet ők szórhatják a saját tányérjukba. Ezzel aztán olyan vígan elvannak, hogy nem kell noszogatni őket az evésre.
Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom a madártejet, ami könnyedssége miatt igazán találó nevet kapott magyarul. Angolul egyébként a floating island-azaz úszó szigetek-nevet kapta a francia eredetű édesség.
A húst megmossuk, majd a vajon pirosra sütjük, félretesszük.A dresszinghez a fokhagymát, a szardellát mozsárban krémesre törjük.
Most egy jó kis vélemény megosztó ételt hoztam, a hagyományos tojáslevest. Szerintem az emberek vagy szeretik vagy kimondott ellenszenvet éreznek iránta.
A florentin egy olasz desszertkülönlegesség, ami leginkább szeletelt mandulából vagy durvára vágott dióból és kandírozott citrushéjakból áll és étcsokoládéba mártják.
Alig ért véget a karácsony, a hangulata még itt van körülöttünk, bár már az új esztendő kopogtat. Mi mással is búcsúztathatnánk az óévet, mint egy kellemesen fűszeres, mámorítóan csokis, mézeskalácsos házi likőrrel.
39. oldal / 67
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.