RECEPTEK

  • Gyümölcsös tejpiték többféle gyümölccsel

    Tavaly nyáron a vidéki kertemben szedett csodás szilvára és meggyre leltem, gondoltam, ideje lesz ezeket felhasználni, hiszen hamarosan már lesz idei friss gyümölcs is, aminek nem árt helyet csinálni, hogy a következő télen is legyen mit felhasználni.  

  • Tavaszváró tojásos nokedli, salátával

    Az első tavaszi étkek egyike ez a békebeli finomság, aminek elhagyhatatlan kísérője a zsenge, friss fejes saláta. Tojásos nokedli + fejes sali: ez a két kifejezés úgy összetartozik, mint Sonny és Cher, mint a Bang & Olufsen vagy épp a Kispál és a borz.

  • Körtés palacsinta karamellizált banánnal

    Újabb reggelit mutatok! Ugyan tele van gyümölccsel, de ennek ellenére ezt most inkább a kalóriadúsabb reggelik közzé sorolom, nem véletlenül. Valahogy úgy vagyok vele, hogy olykor reggelire lehet bűnözni, úgyis lemozogja az ember nap végére.

  • Klasszikus bableves, a kiadós

    Ha már Húsvét, ha már sonka, ha már főzőlé, akkor kihagyhatatlan, megkerülhetetlen az igazi, a klasszikus bableves elkészítése. Lóbabbal, sok zöldséggel, sonka darabokkal és persze csipetkével!

  • Wellington tarja

    Igen, tudom. Kicsit fennhéjázó a címadás, de valóban az ötletet a Wellington bélszín adta ehhez a húsvéti étel finomsághoz. Az egész arról szól, hogy tésztabundába tekerjük a húsvéti főtt sonkát (ez esetben tarját), amit megelőzőleg narancsszószos reszelt tormával kenünk le.

  • Pálmalevél, ami eredetileg malacfül

    Az úgy volt, hogy egy nagyon finom, ropogós és már-már szemtelenül egyszerű süteményt készítettem. Itthon pálmalevélként ismerik, de német honban ez a malacfül. Mindenki ismeri. És mindenki szereti itthon és külföldön egyaránt.

  • Epres rétes klasszikus zenével

    Én már láttam idén epret... lehet, hogy csak álmomban... eggyel több ok, hogy készítsünk egy álomfinom rétest belőle. Nem igényel különösebb szakértelmet, még talán Rebeka is képes lenne a feladat kivitelezésére, ha nagyon nekidurálná magát.

  • Kókuszos zabpalacsinta sült ananásszal

    Vannak olyan reggelek, amikor igenis kijár az embernek egy kis kényeztetés. Amikor nem sietünk sehova, nyugodt szívvel szánunk több időt a reggeli összeállítására is, hogy utána kényelmesen kiélvezhessük az elkészített finomságot.

  • Szórt almás pite

    Van egy jól bevált almás pite receptem... Sokszor meg szoktam sütni, mert finom. Viszont szeretek új dolgokat is kipróbálni, kísérletezni, ezért most ezt a receptet kicsit átalakítottam, és egy hibridet készítettem belőle.

  • A hamburger a bucinál kezdődik...

    Kivel ne fordult volna már elő, hogy kellőképpen felizgatott ízlelő bimbókkal harapott a szaftos burgerébe, aminek összes beltartalma a ruháján végződött. Ma erre a problémára keresünk megoldást a tökéletes hamburger buci témájában.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.