RECEPTEK

  • A jámbor kuszkusz fellázadt

    Minden köret egy kissé idomul a fogás főszereplőjéhez, de talán a kuszkusz azon tésztafélék egyike, amely bármiben, bármi felett és alatt jól érzi magát, kivéve egy esetben!

  • Rózsás málna

    Rengeteg retro édesség van, amit egy kis fantáziával feldobhatunk, és máris egy kicsit más, egy kicsit több lesz a megszokottól.

  • Így fogyassza a most nyíló ibolyát!

    A tavasz első hírnökei között szerepel az ibolya, mely nem csak csodásan illatozó virág, hanem gyógynövény is.

  • Creative Chef: Roma hagyományok a konyhában

    Nagy Eszter Creative Chef új sorozatot kezdett a Győr+ Televízión: lapunk Köztünk élnek című rovatának szereplőivel főz a következő időszakban.

  • Tökéletes tavaszi édesség: málnás-túrós pohárdesszert

    Ez egy nagyon túrós, nagyon málnás nassolnivaló, ami hamar összeállítható, és még jól is néz ki. Így nem csak akkor jolly joker, ha valami gyors édességre vágyunk, de egy közös ebéd szép lezárása is lehet. A húsvéti kiadós fogások után amúgy is jól tud esni valami igazán könnyű finomság.

  • Jobb, mint a bolti: házi fűszersó

    Minek vásárolnánk bolti tartósítószerekkel és ízfokozókkal felturbózott fűszersókat, ha pillanatok alatt magunk is elkészíthetjük azokat egészséges alapanyagokból?

  • Nálunk dolka, nálatok?

    Sok-sok neve létezik egy hagyományos receptnek, mi több, még a határokon át is sétálnak néha, akár lábatlanul is. Valahol dolkaként, máshol pedig lábatlanként ismerik a kis ízes mini palacsintákat.

  • Világ salátái egyesüljetek!

    Még javában tart a Foodyny nagy saláta-kihívása: egy szerencsés játékosunk Tóth Marci válogatott vízilabdázóval készítheti el a kedvenc egészséges fogását a Foodyny konyhájában.

  • Így készül a tökéletes karamell

    Annak ellenére, hogy a cukrot már évezredek óta ismeri az emberiség, az első vajas, karamellizált cukorból készült édesség csupán a XVII. században készült el.

  • "Ki az urát nem szereti, sárgarépát főzzön neki"

    Talán többen ismerik azt a népdalt, miszerint "Ki az urát nem szereti, sárgarépát főzzön neki, jól megsózza, paprikázza, hogy a hideg jól kirázza!"

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.